szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Cáfolta a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) azt az állítást, miszerint a Kormányzati Negyed Koordinációs Iroda vezetője és munkatársai tavaly karácsonykor jelentős jutalmat kaptak.

A Magyar Nemzet keddi számában azt közölte: több mint 22 millió forintot osztott ki a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) a Kormányzati Negyed Koordinációs Iroda vezetői és munkatársai között tavaly karácsonykor, miközben a komoly befektetők már hátat fordítottak a beruházásnak. 
 
A lap - egy birtokába került levélre hivatkozva - arról írt, hogy az iroda vezetője 8 millió, míg a munkatársai 500 ezer és 6,5 millió forint közötti juttatást kaptak, amelyet az azóta megszűnt KVI vezérigazgatója utalt ki. Az újság úgy tudja, hogy Zelles Sándor a jutalomról szóló döntést nem indokolta. 
 
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. ezzel szemben azt közölte: 2007 decemberében nem volt jutalomosztás a Kormányzati Negyed Koordinációs Iroda munkatársai részére. 
 
A vagyontörvény rendelkezése értelmében a KVI 2007. december 31-én megszűnt, a jogutód az MNV lett. A KVI megszűnésekor számos közalkalmazotti státuszú dolgozó nem vállalta a továbbfoglalkoztatást az MNV Zrt. állományában, amelynek következtében járandóságaikat kifizették - áll a közleményben. 
 
Mint írták, a Kormányzati Negyed Koordinációs Iroda a KVI egyik igazgatóságaként működő szervezeti egység volt, az ott dolgozó, továbbfoglalkoztatást nem vállaló közalkalmazottak járandóságait a törvényi előírásoknak megfelelően fizették ki. Azok a közalkalmazottak, akik nem akartak az MNV-nél maradni, végkielégítésben részesültek, melynek összege 5,4 millió forint volt. 
 
Az MNV közölte: a kifizetés a KVI megszűnése révén a dolgozók munkaviszonyával van összefüggésben, teljesen független a Kormányzati Negyed Koordinációs Iroda részére végzett munkájuktól. A juttatást jogszabályi előírás alapján kapták a dolgozók. 
 
A további foglalkoztatást nem vállaló öt munkatárs elhelyezkedési támogatásban részesült, melynek összege 500 ezer forint volt fejenként. A munkaviszonyuk megszűnéséhez kötődő egyéb járandóságaikat pedig 2007 decemberében kapták meg, amelynek összege 7,28 millió forintot tett ki. A munkatársak jutalmat ekkor nem kaptak - áll a közleményben.
  

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Kormányzati negyed: vis maior miatt hiúsult meg a közbeszerzés

Az ajánlatkérő eredménytelennek nyilvánította a kormányzati negyed felépítésére kiírt közbeszerzési eljárást - mondta Görözdi György miniszterelnöki megbízott az, miután a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. közleménye szerint az eredményről tájékoztatták az ajánlattevőt.

hvg.hu Tippek és trükkök

Csehül sem állunk a kormányzati negyed terén?

A rendszerváltás óta számos ötlet született már a magyar kormányzati negyed megvalósítására, melyek eddig kivétel nélkül életképtelennek bizonyultak. Most Csehország is hasonló projektet fontolgat, esetükben 50 ezer négyzetméter átköltöztetésére van szükség.

MTI Itthon

Kormányzati negyed: június végéig tételes elszámolás

A pénzügyminiszternek június 30-ig tételesen el kell számolnia a Kormányzati Negyed projekt előkészítésére fordított pénzzel, év végéig pedig javaslatot kell tennie a terület hasznosítására - egyebek mellett ezt tartalmazza az a kormányhatározat, amely a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg.

Újabb két koronavírus-vakcinát engedélyeztek Kínában

Újabb két koronavírus-vakcinát engedélyeztek Kínában

Megvágták egy nő arcát Csepelen, feltehetőleg az SZFE-s maszkja miatt

Megvágták egy nő arcát Csepelen, feltehetőleg az SZFE-s maszkja miatt

Áder aláírta a hulladéktörvényt

Áder aláírta a hulladéktörvényt