szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Életveszélyessé vált, ezért lebontják Budapesten a kőbánya-kispesti gyalogos-felüljárót – tájékoztatta Nagy Endre, a kispesti önkormányzat kommunikációs vezetője.

A szerdán kezdődő bontási munkálatokra a szakértői vélemény szerint azért van szükség, mert a múlt héten egy darus kocsi megrongálta a Ferihegyre vezető gyorsforgalmi út felett átívelő gyalogos-felüljáró szerkezetét. A BKV Zrt. a munkálatokat a tervek szerint 72 óra alatt befejezi. A bontás elvégzéséhez az ideiglenes lépcsőtől a Vak Bottyán út felőli mozgólépcsőig a teljes épületet áramtalanítani kell és a közművekről le kell választani.

Nagy Endre utalt arra, hogy a gyalogosok már nem használják a felüljárónak ezt a szakaszát: az autóbuszok végállomásától hetek óta zebrán mennek át az úton, a túloldalon pedig egy ideiglenes lépcsőn keresztül jutnak vissza a felüljáróra, majd onnan le a metróhoz.

A munkálatok a közlemény szerint négy működő üzletet érintenek a sérült felüljárórész közvetlen környezetében. A bérlőknek a határozat kézhezvételét követő 24 órán belül ki kell üríteniük az üzleteket és a raktárakat, hogy a munkát a kivitelező zavartalanul elvégezhesse. A fellebbezés ilyen esetben nem késleltetheti a munka megkezdését. Megjegyezte, hogy két érintett üzlet – egy élelmiszerbolt és egy húsbolt – vezetői nem vették át a határozatot, postai kézbesítést kértek, ám életveszély-elhárítás esetén a szóbeli közlés is elegendő a törvény szerint. 

A kommunikációs vezető kitért arra, hogy más munkálatok is zajlanak a következő hetekben a kőbánya-kispesti, vagyis a X. és a XIX. kerület határán lévő közlekedési csomópontnál.

Bár a Fővárosi Bíróság ítélete alapján a XVIII. kerületi polgármesteri hivatal építéshatósága június 27-ei határozatában leállíttatta a 3-as metró végállomásánál épülő szórakoztató- és bevásárlóközpont építését, a döntés bizonyos munkák elvégzését engedélyezi. Szakértői vélemény szerint az állag- és vagyonmegóvás, illetve a károk megelőzése érdekében egyes munkálatokat el lehet, sőt el kell végezni. Az építtető az építkezés folytatásáért fellebbezett a bírósági döntés ellen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Tüntettek a Köki kereskedői

Kereskedők képviselői tüntettek a kispesti önkormányzat épülete előtt, azt követelve, hogy az önkormányzat hatósági irodája vonja vissza a kőbánya-kispesti metróállomás felüljáróján lévő üzletek működési engedélyeinek 90 napos felfüggesztését.

MTI Itthon

Elkezdődött a KÖKI átépítése

Elkezdődött a Kőbánya-Kispest (KÖKI) közlekedési csomópont átépítése, miután elkészültek a KÖKI Terminál tervei és az építéshez szükséges engedélyek is rendelkezésre állnak - tájékoztatta Kispest Önkormányzata, a BKV Zrt. és a KÖKI Terminált felépítő R-CO Zrt. hétfőn az MTI-t.

Független alkotóműhelyt hoznak létre az SZFE tiltakozó polgárai

Független alkotóműhelyt hoznak létre az SZFE tiltakozó polgárai

Közösségimédia-guruval erősít Mészáros volt médiacége

Közösségimédia-guruval erősít Mészáros volt médiacége

Australian Open: Két koronavírusos játékost találtak

Australian Open: Két koronavírusos játékost találtak