szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Pénzügyminisztérium (PM) a sukorói beruházás ügyében kitart amellett, hogy bíróság előtt kezdeményezi a telekcsere ügylet értékaránytalanságának és semmisségének megállapítását, s nem kívánja ezt a bírói hatáskörbe tartozó döntést egyoldalúan magához vonni.

A minisztérium kedden ezt azzal kapcsolatban közölte, hogy Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője a sukorói szerződések azonnali felbontását és a politikai, jogi felelősségrevonást követelte. A közleményben a Pénzügyminisztérium visszautasította Cser-Palkovics András a sukorói szerződéssel kapcsolatos - mint írták - "felelőtlen, politikai kalandorságra utaló" kijelentéseit. Hangsúlyozták: a kormány és a Pénzügyminisztérium az állami vagyon és az adófizetők pénzének teljes és tényleges védelmében lép fel a sukorói telekcserével kapcsolatos eljárás során.
   
A pénzügyi tárca felhívta a figyelmet arra, hogy a sukorói telekcserétől történő egyoldalú elállás anélkül, hogy a szakértői értékeléseket, véleményeket bíróság előtt tisztáznák, veszélyeztetné az állam eljárásának jogszerűségét, és kártérítési kötelezettséget is megalapozhatna. "Márpedig adófizetői pénzeket kockáztató, kártérítési felelősség megállapítását veszélyeztető döntést felelős állami vezető nem hozhat, de felelős politikai erő sem követelhet" - olvasható a közleményben.
   
Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője kedden a sukorói szerződések azonnali felbontását és politikai, jogi felelősségrevonást követelte.

Az ellenzéki képviselő két politikai felelőst nevezett meg az ügyben: Bajnai Gordon jelenlegi kormányfőt, aki továbbra is fenntartja a beruházás nemzetgazdaságilag kiemelt minősítését, és Oszkó Péter pénzügyminisztert, aki felügyelte és lebonyolította az ügyet. Utóbbi mind a mai napig késlekedik a szerződés azonnali felbontása ügyében - mondta a fideszes politikus.  

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Don-kanyartól Párizson át Budapestig alkotott ez a sokgenerációs művészcsalád

A Don-kanyartól Párizson át Budapestig alkotott ez a sokgenerációs művészcsalád

Biztató hírek Párizsból: újra kinyit az Eiffel-torony

Biztató hírek Párizsból: újra kinyit az Eiffel-torony

L.Stipkovits Erika: Így lehetünk boldogok a kamasszal

L.Stipkovits Erika: Így lehetünk boldogok a kamasszal