szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kockázatos és pazarló a Vásárhelyi-terv továbbfejlesztéséről szóló törvényhez benyújtott módosítás, amely feloldaná a tározóterületeken a gazdálkodással kapcsolatos korlátozásokat - írja Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa állásfoglalásában.

A Vásárhelyi-terv továbbfejlesztéséről szóló törvényhez benyújtott javaslat szerint ugyanis lehetséges lenne többi között a műtrágya használatával művelt földek után vagy ültetvények telepítésére állami támogatást igénybe venni, a gazdálkodó pedig kártalanításra lenne jogosult, ha a tározóba vizet eresztenek. 
   
Az ombudsman szerint ha a gazdálkodáshoz használt műtrágyát, vegyszereket a tározóba engedett víz kimossa és szétteríti a területen, az beláthatatlan károkat okozhat a gazdálkodóknak. Az pedig pazarló, ha az állam támogatásban részesít olyan megművelt területeket, amelyekben az elöntés kárt tehet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A járvány miatt 607 rabot engedtek szabadon Srí Lankán

A járvány miatt 607 rabot engedtek szabadon Srí Lankán

Marabu Féknyúz: Szájer 1.

Marabu Féknyúz: Szájer 1.

Dunaferr: Ukrán érdekcsoport próbálja szétzilálni a vállalat irányítását

Dunaferr: Ukrán érdekcsoport próbálja szétzilálni a vállalat irányítását