szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tíz, illetve kilenc ponttal elhúzott politikustársai előtt a népszerűségi listán első helyen álló Sólyom László és az őt követő Orbán Viktor, noha az ötven százalékot ők sem lépték át – derül ki a Népszabadság által közzétett Szonda Ipsos kutatásból.

Az összesített értékelés minden korábbinál alacsonyabb, mindössze 28 pontos – szinte mindenkinek romlott a megítélése - írja a Népszabadság.

Osztályozták is a politikusokat, a legtöbb ötöst Orbán Viktor kapta. (A százfokú skálán bemutatott pontszámok alapját a politikusokat minősítő iskolai osztályzatok jelentik.) A választók szűkmarkúan osztogatják a jó jegyeket: hiába Orbán kapta a legtöbb ötöst, még őt is csak a lakosság 17 százaléka értékeli ennyire pozitívan.

A Fidesz vezérét követi Sólyom László 8 ponttal, míg Navracsics Tibort és Bajnai Gordont 55 százaléknyian, a többieket még ennél is kevesebben osztályozták kitűnőre. Egyes osztályzatot könnyen adnak, abból Gyurcsánynak és Bajnainak is kijutott (55, illetve 45 százalék értékelte őket ilyen szigorúan). A legkevésbé elégtelent Sólyom Lászlónak adták, 17 százalék ítélete nagyon negatív.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagy Blanka otthagyta a Momentumot

Nagy Blanka otthagyta a Momentumot

Megérkezett hozzánk a hátsókerék-hajtású új Skoda, az elektromos Enyaq

Megérkezett hozzánk a hátsókerék-hajtású új Skoda, az elektromos Enyaq

28 évig tarthatta fogságban a fiát egy svéd nő

28 évig tarthatta fogságban a fiát egy svéd nő