szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az MSZP azt kéri a miniszterelnöktől, tisztázza, hogy a Fidesz kötött-e titkos paktumot a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) az államháztartási hiány növeléséről - derült ki Nyakó István hétfői sajtótájékoztatóján.

Az MSZP szóvivője kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: szeretnék megtudni, mi történt azon az egyeztetésen, amelyen Varga Mihály, a Fidesz alelnöke és az IMF képviselői vettek részt. "Kíváncsiak vagyunk, mi lett a megbeszélés eredménye" - tette hozzá.

Nyakó István bejelentette, hogy hétfőtől hallható az országos rádiócsatornákon az a hirdetés, amelyben Mesterházy Attila az MSZP korrupcióellenes programjáról, a kampányfinanszírozás rendbetételéről beszél. Hangsúlyozta: nem véletlen, hogy éppen ezzel az üzenettel indul az új kampányszakasz, mert az MSZP és a miniszterelnök-jelölt számára ez a téma az egyik legfontosabb Magyarország szempontjából, a Fidesz pedig mindent elkövet, hogy az egyéni korrupciós ügyeket egy közösség kollektív ügyévé változtassa.

Kérdésre válaszolva arról is beszélt, hogy nincs dolguk Szili Katalin arra vonatkozó kezdeményezésével, miszerint a frakció vezetése kérje az őszödi beszéd kiszivárogtatásáról szóló NBH-vizsgálat eredményének nyilvánosságra hozatalát. Ezt azzal indokolta, hogy a volt házelnök levelének decemberi keltezése után nem sokkal, január elején a kormányszóvivő ismertette a vizsgálat azon részét, amely nyilvánosságra hozható volt.


 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Varga Mihály: "a hiteltelenségnek ára van"

A következő kormánynak olyan gazdasági programot kell kidolgoznia, amely elvezet az euróövezethez - mondta Varga Mihály, a Fidesz alelnöke, volt pénzügyminiszter a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) pénteki rendezvényén.

MTI Gazdaság

Varga: a kormányváltás után tárgyalni kell az IMF-fel

Tekintettel arra, hogy a 2010-es költségvetés "már csak papíron létezik", valószínűleg már a kormányváltás után el kell kezdeni a tárgyalásokat az IMF-fel - mondta Varga Mihály, a Fidesz alelnöke a Magyar Televízió A szólás szabadsága című műsorában vasárnap este.

Győzelemmel nyitott a magyar válogatott a kézilabda-vébén

Győzelemmel nyitott a magyar válogatott a kézilabda-vébén

34 halott, 600 sérült: erős földrengés volt Indonéziában

34 halott, 600 sérült: erős földrengés volt Indonéziában

Autóbalesetben veszthette életét a mohácsi rendőrkapitány

Autóbalesetben veszthette életét a mohácsi rendőrkapitány