szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Balogh Zsolt csak Hagyó Miklósig tudta követni a BKV által alvállalkozóknak kifizetett összegekből az alpolgármesternek visszacsorgatott pénzek útját, de nem zárja ki, hogy párthoz vagy pártokhoz is kerülhetett belőle. A BKV korábbi megbízott vezérigazgatója vasárnap este a Hír Televízió Kontraszt című műsorában ugyanakkor azt is elmondta, hogy erről csak a "zuhanyhíradóból" lehetett értesülni, mert nem mondták el neki, mit csináltak a pénzzel.

"Igyekeztem a legkevesebbet tudni erről és nem akartam belegabalyodni" - közölte Balogh Zsolt, majd hozzátette: soha nem részesült a pénzből és nem is akart abból "lecsippenteni". "Nyugodtan akartam otthon aludni" - jegyezte meg. A volt BKV-s vezető a műsorban elmondta, hogy abból a 70 millió forintból, amely a tudtával, rajta keresztül Hagyó Miklóshoz került, 40 millió forint a szentendrei HÉV utastájékoztató rendszerének többletkifizetéseiből származik. A fennmaradó 30 millió forintból 15 milliót személyesen adott át Hagyónak Lelovics Ottó irodájában, a másik 15 milliót egy olyan informatikai cégen keresztül juttatta el, amely korábban szerződésben állt a BKV-val. 

"Hagyó Miklós leírhatatlan módon tudta terrorizálni az embereket, üvöltött" - közölte Balogh Zsolt. Hozzátette: ez történt akkor is, amikor közölte Hagyóval, hogy nem adja be pályázatát a BKV vezérigazgatói posztjára, mert alkalmatlannak tartja magát a tisztségre. A volt vezérigazgató láthatóan megtörve azt mondta: augusztusban távozott a cégtől, majd két hónapnyi "vergődés" után októberben úgy döntött, hogy elmondja a rendőrségnek, mi történt a BKV-nál, és ezt az ügyvédjén keresztül jelezte is a hatóságoknak. "Tudtam, hogy értem fognak jönni" - közölte. 

A Magyar Nemzet szombaton közölt interjút Balogh Zsolttal, aki arról beszélt, hogyan került a BKV-tól Hagyó Miklóshoz több tízmillió forint, és azt is, milyen elvárásoknak kellett megfelelnie. A szentendrei HÉV utastájékoztató rendszerének kiépítésével kapcsolatban a BKV feljelentést tett a rendőrségen. 

A korábban az MTI birtokába került dokumentum szerint 100 millió forintot fizettek ki a rendszerért a kivitelező C.C. Soft Kft.-nek, de a rendszert soha nem helyeztek véglegesen üzembe, mert az nem működött hibamentesen 30 napig. Kijelzőként szobai LCD-tévéket, azok üzemi hőmérsékleten tartására pedig kézi hőlégbefúvókat használtak, amelyeket a tévék hátuljára rögzítettek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Újabb meghallgatások a BKV-bizottságban

Tóthfalusi György volt igazgatósági elnök és a közlekedési tanácsnoki posztról nemrég lemondott Lakos Imre (SZDSZ) meghallgatásával folytatja munkáját szerdán a BKV-nál történt szabálytalanságok kivizsgálására alakult fővárosi bizottság - közölte a testület elnöke hétfőn.

MTI Itthon

Hagyó Miklós utóda a műúszóknál Pesti Imre lehet

Egy héttel elhalasztották szombatra tervezett rendkívüli elnökválasztó közgyűlésüket a honi műúszók. Szimandl László, a Magyar Szinkronúszó Szövetség (MSZSZ) főtitkára csütörtökön elmondta: azért helyezték át a csúcsfórumot február 20-ára, mert addigra sikerülhet rendezni a sorokat, s véget vethetnek a jelenlegi zilált helyzetnek, amely Hagyó Miklós elnöknek és az elnökségnek a lemondásával állt elő. Hagyó utóda Pesti Imre fideszes politikus lehet.

MTI Itthon

Demszky a Narancsnak: Hagyó egy kereskedő mentalitásával irányított

Hagyó Miklós egy kereskedő mentalitásával irányított, de "nagy volt rá a kabát", Mesterházy Ernő politikai tanácsadó volt, aki nagyon jó kapcsolatokat ápolt a szocialisták felső köreivel - így jellemezte Demszky Gábor főpolgármester a BKV-botrányokkal kapcsolatba hozott helyettesét, és előzetes letartóztatásba helyezett tanácsadóját a Magyar Narancsnak adott interjúban.