szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Gyenge PR-brosúrának nevezte a Fidesz választási programját az MSZP miniszterelnök-jelöltje Sopronban újságíróknak nyilatkozva pénteken.

Mesterházy Attila szerint az anyag politikai szlogengyűjtemény, amely csak általánosságokat tartalmaz, és még az elmúlt hetekben elhangzott konkrétumok sincsenek benne. Hozzátette: emiatt a Fidesz-program nem vethető össze a szocialisták elképzeléseivel. Ezzel lehetetlenné teszi a Fidesz, hogy a választópolgárok tájékozottan, mérlegelve szavazhassanak. "Ez nem demokratikus magatartás, ez nem egy demokratának a magatartása" - jelentette ki a szocialista miniszterelnök-jelölt. Ezért is egyike az MSZP három legfőbb feladatának - az elmúlt nyolc év eredményeinek bemutatása és a szocialisták jövőképének bemutatása mellett - leleplezni "más pártok szemfényvesztéseit vagy éppen hazugságait" - mondta.

A kampányrendezvényen a szocialista politikus arról beszélt, hogy a választásokon meg kell mutatni a csendes többség erejét, s ehhez minden voksra szükség van, aki pedig otthon marad, "az a Fidesz-Jobbik együttműködésre szavaz". Mint mondta, az MSZP büszke arra, hogy soha nem tett különbséget ember és ember között, "a szocialista párttól soha senkinek nem kellett félnie". 

Egy baloldali szavazó tud azzal a gondolattal együtt élni, hogy a szomszédja jobboldali - jegyezte meg a politikus, hozzátéve, visszafelé ez már nem áll, hiszen amint kiderül a baloldali szimpatizáns pártállása, győzködni kezdik őt az ellentábor tagjai. Mesterházy Attila beszédében azt hangoztatta, "léteznek korrupt emberek, de nem léteznek korrupt közösségek", a jobboldal pedig úgy vádolja az MSZP-t, hogy közben 20-30 eljárás van fideszes politikusokkal szemben. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Navracsics március 15. körülre ígéri a Fidesz-programot

Amit a Fidesz mond, az megvalósítható, és nem hazudtak 2006-ban sem - mondja a Fidesz frakcióvezetője. Navracsics Tibor a Népszabadság csütörtöki számában megjelent interjújában úgy fogalmazott, "nagyon nehéz időszak vár ránk".

MTI Itthon

Kockázatkerülő Fidesz-program, számonkérhető ígéretek nélkül

A Nézőpont Intézet kutatási igazgatója szerint a Fidesz pénteken nyilvánosságra hozott választási programja a párt kockázatkerülő választási stratégiájába illeszkedik, célja a közép felé nyitás. A Political Capital elemzője szerint a dokumentum nem tartalmaz új információkat, a Fidesznek ugyanis nem érdeke, hogy számon kérhető ígéreteket tegyen.

Társadalom

Navracsics: „Nem tehetünk különbséget jobb-és baloldali polgár között”

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője a ceglédi művelődési házban tartott minapi előadásában utalt arra, hogy az új kormány támogatni akarja mind a magyar vállalkozásokat, mind a „jó minőségű” külföldi befektetéseket. Megerősítette: a magyar politikában nincs helye a cigánygyűlöletnek és az antiszemitizmusnak, a jobb-, illetve baloldali polgárok megkülönböztetésének.

MTI Itthon

Fidesz-KDNP: Orbán a lista élén, kiadták a programot

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke vezeti a Fidesz-KDNP országos és Fejér megyei listáját is az áprilisi országgyűlési választáson - jelentette be Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. A politikus bemutatta pártja választási programját is.

Kevésbé lehet hatékony a Pfizer-vakcina a túlsúlyos embereknél

Kevésbé lehet hatékony a Pfizer-vakcina a túlsúlyos embereknél

Szijjártó: Rövidesen elindul az eddigi legnagyobb orosz oltóanyag-szállítmány Budapestre

Szijjártó: Rövidesen elindul az eddigi legnagyobb orosz oltóanyag-szállítmány Budapestre

Elérkezett a rendszerváltás-kompatibilis utcanevek kora

Elérkezett a rendszerváltás-kompatibilis utcanevek kora