szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Jobbik edelényi egyéni képviselőjelöltje, Miklós Árpád visszalép az országgyűlési választásokon függetlenként induló Molnár Oszkár polgármester javára.

Szabó Gábor, a Jobbik országos kampányfőnöke az  MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében arra kéri az edelényi választókerületben élő Jobbik-szimpatizánsokat, hogy a második fordulóban Molnár Oszkárra adják szavazataikat. Kiemeli: a Jobbik Magyarországért Mozgalom egyetlen más helyen sem lép vissza, hiszen egyetlen párttal nem tartják elképzelhetőnek az együttműködést.

AJobbik edelényi szervezetében többen felháborodtak azon, hogy a megyei elnökség a párt jelöltjét, Miklós Árpádot a második fordulóban visszalépteti Molnár Oszkár javára. A Jobbik jelöltje, Miklós Árpád a hvg.hu-nak elmondta, úgy tudja, Molnár Oszkár kereste meg a Jobbikot azzal, hogy léptessék vissza őt. Ezzel nemcsak a körzet jobbikosai nem értenek egyet, de ő sem. Szerinte az országos vezetés nem hozhat olyan döntéseket, amelyek ellentétben állnak a helyi tagság akaratával, mert ez ellentétes az egész mozgalom szellemiségével, arról nem is beszélve, hogy ezzel becsapnák szavazóikat.

Molnár Oszkár

A hvg.hu szerdai cikke szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megye 8. választókerületében, Edelényben Daher Pierre, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje végzett az első helyen a választások első fordulójában, de 36,54 százalékos eredményével nem szerzett mandátumot. A függetlenként induló Molnár Oszkár 24,14 százalékot, a Jobbik színeiben induló Miklós Árpád 19,13 százalékot, míg a szocialista Gúr Nándor 18,7 százalékot kapott az április 11-i voksoláson.

Daher Pierre

A Molnár Oszkárt és a Jobbikot korábban támadó szocialisták már a múlt héten közölték, hogy nem léptetik vissza jelöltjüket, Gúr Nándort a fideszes jelölt győzelme érdekében. Ezzel egyébként még biztosabbá tennék a Fidesz-KDNP várható kétharmados parlamenti mandátumarányát. Lendvai Ildikó pártelnök a döntést azzal indokolta, hogy a kirekesztés veszélyét egy másik kirekesztés támogatásával nem lehet orvosolni.

Tíz választás Borsodban

Borsod-Abaúj-Zemplén megye tizenhárom egyéni választókerületéből tízben újráznak a második fordulóba bejutott képviselőjelöltek. Mind a tíz körzetben a választás első fordulójában, április 11-én a Fidesz-KDNP jelöltje szerezte meg a leadott voksok többségét, ám miután egyik helyen sem érte el az első helyen végzett jelölt az 50 százalék plusz 1 szavazatnyi arányt, április 25-én újrázhatnak mindazok, akikre a választás első fordulójában a voksok 15 százaléka jutott.

Miskolc mind a négy választókerületében tartanak második fordulót, és az urnákhoz várják a szerencsi, a kazincbarcikai, az ózdi, a tiszaújvárosi, a sajószentpéteri, valamint az edelényi kerület szavazóit is.

Az április 25-i fordulóban Borsod-Abaúj-Zemplén megye még "billegő" tíz egyéni választókerületében a szavazók három párt - az MSZP, a Fidesz-KDNP, valamint a Jobbik - jelöltjei közül választhatnak, ehhez jön az egyetlen független jelölt, az Edelényben induló Molnár Oszkár.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Lázadás tört ki a Jobbikban

Fellázadtak az edelényi jobbikosok a pártközpont ellen, mert Vonáék Molnár Oszkárt preferálják, és felszólították a helyi szervezet vezetőjét, Miklós Árpádot, vonja vissza jelölését Molnár javára.

Kiricsi Gábor (hvg.hu) Itthon

Csapdahelyzet Edelény az MSZP számára

Kitűnő alkalom nyílna Edelényben az MSZP számára, hogy jelöltje visszaléptetésével fejezze ki szélsőségekkel szembeni elkötelezettségét. Ráadásul ezt lényegében tét nélkül tehetné meg. Így azonban a Fidesz kétharmados győzelméhez járulna hozzá.

MTI / hvg.hu Itthon

Daher Pierre javára nem lép vissza Molnár Oszkár

Bár egy korábbi hangfelvételen megígérte, Edelény polgármestere, a korábban fideszes, ezúttal azonban már független országgyűlési képviselőjelöltként induló Molnár Oszkár mégsem kíván visszalépni Daher Pierre, a Fidesz jelöltje javára - közölte ő maga szerdán.

MTI Itthon

Molnár Oszkár elítéli Daher Pierre megfenyegetését

Egy internetes oldal hozzászólásaiban fenyegették meg Daher Pierre-t, az edelényi, 8-as számú választókörzet fideszes országgyűlési képviselőjelöltjét és családját, Molnár Oszkár, a független képviselőjelölt elítéli a cselekedetet.

MTI Itthon

Megfenyegették Edelény fideszes jelöltjét

Egy internetes oldal hozzászólásaiban fenyegették meg Daher Pierre-t, az edelényi, 8-as számú választókörzet fideszes országgyűlési képviselőjelöltjét és családját - közölte a jelölt.

MTI Itthon

A Jobbik megfontolja a visszalépést Molnár Oszkár javára

A Jobbik elnöksége a héten hoz döntést arról, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye 8. választókerületében visszalépteti-e egyéni képviselőjelöltjét a választáson független jelöltként induló Molnár Oszkár, Edelény polgármestere javára - mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke és kormányfőjelöltje csütörtökön.

hvg.hu Itthon

A vezető rabbi az edelényi MSZP-jelölt visszalépését kéri

Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija Lendvai Ildikóhoz intézett nyílt levelében a demokratikus pártok összefogását kérte annak érdekében, hogy akadályozzák meg a rasszista kijelentéseitől hírhedtté vált edelényi polgármester parlamentbe való bejutását.

Rendeletben mondta ki a kormány: néha ihatnak a bolti dolgozók

Rendeletben mondta ki a kormány: néha ihatnak a bolti dolgozók

Felmentették a nőt, akiről azt hitték, hogy 28 évig tartotta fogva a fiát

Felmentették a nőt, akiről azt hitték, hogy 28 évig tartotta fogva a fiát

Meghalt a sportoló, akihez sámlira kellett állnia Vitray Tamásnak

Meghalt a sportoló, akihez sámlira kellett állnia Vitray Tamásnak