Tetszett a cikk?

Este hét után nem sokkal Budai Bernadett pártszóvivő rövid sajtótájékoztatót tartott az MSZP budapesti székházában.

Budai Bernadett azt mondta: a fél hatos 41,89 százalék relatíve alacsony és „ez nem ad okot örömre”. Hozzátette: az alacsony részvétel nem a demokráciát erősíti. Budai az alacsony részvétel okát egyrészt abban látja, hogy a „demokrata szavazók csak az igazán esélyes választókerületekre koncentráltak”. Szerinte „nem sikerült nyilvánvalóvá tenni, hogy Orbán Viktor túlhatalmát fontos megakadályoznia a demokratikus erőknek”, nagy számban lehetett olyan hangokat hallani, hogy a második forduló már lefutott és nagy számban voltak olyan álüzenetek, hogy az adott képviselőjelölt visszalépett.
 
A hvg.hu azt kérdezte Budaitól, hogy amit Orbánról és a demokratikus erőkről mondott, az úgy értendő-e, hogy Orbán nem demokrata politikus, különös tekintettel arra, hogy Bajnai februárban az Országgyűlésben demokratának titulálta vélhető utódját. A szóvivő úgy reagált: a Fidesznek vannak olyan lépései, amelyek arra utalnak, hogy nem demokrata pártról van szó, ilyen például a Kubatov-forgatókönyv. Lényegében ugyanezt ismételte meg egy kérdésre: „a Fidesznek vannak olyan jellemvonásai, amelyek nem föltétlenül a demokráciába illeszkednek bele” – mondta.
 
Szegő Péter

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kijárási korlátozásokat vezet be Franciaország

Kijárási korlátozásokat vezet be Franciaország

Az ország egyik végében 1100, a másikban 1900 forintos az órabér

Az ország egyik végében 1100, a másikban 1900 forintos az órabér

60 új Mercedes busszal lepte meg a kormány Budapestet

60 új Mercedes busszal lepte meg a kormány Budapestet