szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nyolcvanöttel csökkentenék a pécsi polgármesteri hivatal dolgozóinak létszámát, amennyiben erre rábólint a közgyűlés csütörtökön - közölte a város polgármestere szerdán sajtótájékoztatón Pécsett.

Páva Zsolt, a város fideszes polgármestere azt nyilatkozta: háromszáznegyven főre redukálná a városházi létszámot. Ez 85 ember elbocsátását jelentené. A polgármester hangsúlyozta: új struktúrát is kialakítanának a városházán, így erősödne a polgármesteri kabinet, és megalakulna a jegyző melletti kabinet. Mint mondta: reményei szerint csütörtökön elfogadja a leépítésről szóló előterjesztést a pécsi közgyűlés.    

Amennyiben a képviselők megszavazzák, a racionalizálás részeként kettéválasztanák a Pécs Holding Zrt.-t, így egy vagyonkezelő holding és egy városüzemeltetési nonprofit zrt. jönne létre. A különböző jogi előírások miatt egy városfejlesztési zrt. is alakulna, amelynek többek között a lehetséges források felkutatása, az uniós pénzek kezelése lenne a feladata, controlling szerepet is betöltve. A polgármester szerint az átalakításnak köszönhetően sokkal könnyebb lesz a különböző feladatok áttekintése.    

Szebellédi István igazságügyi könyvszakértő az elképzelések kapcsán megjegyezte: nem szabad megvárni, hogy ne legyen finanszírozható a város.Pécs polgármestere egy márciusi sajtótájékoztatón ismertette a város gazdasági átvilágításának eredményét. A 84 szakértő által készített 3500 oldalas anyag szerint komoly pazarlás folyik a pécsi intézményekben, párhuzamos feladatellátások és kaotikus gazdálkodás a jellemző. Páva Zsolt akkor azt mondta: a szükséges átalakításokkal első körben egy év alatt 3,3 milliárd forintot tudna megtakarítani a város. Az összeg egyharmadát leépítésekkel, további egyharmadát szabálytalan kifizetések leállításával, a többit összevonásokkal spórolnák meg. Hozzátette: a takarékoskodást a polgármesteri hivatal mellett a városi vagyonkezelőnél, a Pécs Holding Zrt.-nél, valamint az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program menedzsmentközpontjánál kezdenék.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Kult

Egyedülálló Munkácsy-kiállítás Pécsett

Szombaton délelőtt tizenegy órakor nyílik a Munkácsy Mihály három legjelentősebb bibliai témájú festményét bemutató kiállítás Pécsett: az Ecce Homo, a Golgota és a Krisztus Pilátus előtt című alkotások együtt először és feltehetően utoljára láthatóak a baranyai megyeszékhelyen.

Magyar hősök nélkül nem lesz karácsonyi pulyka a brit asztalokon

Magyar hősök nélkül nem lesz karácsonyi pulyka a brit asztalokon

610 lóerős Lamborghinire bízták egy vese szállítását Olaszországban

610 lóerős Lamborghinire bízták egy vese szállítását Olaszországban

Három kerékpárosból egy menet közben is telefonozik

Három kerékpárosból egy menet közben is telefonozik