szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A sajtóban megjelent hírek szerint Gémesi György hatáskörén és minden elfogadott viselkedési normán túllépve meggátolt egy munkáját végző kérdezőbiztost, valamint megrágalmazott egy közvéleménykutató-céget - áll abban a közleményben, melyet Boros Andrea (Fidesz- KDNP), Gödöllő polgármester-jelöltje juttatott el szerdán az MTI-hez.

Az ügy előzménye, hogy a helyi választási bizottság (HVB) kedden az MTI által is közzétett határozatában - egy bejelentésnek helyt adva - jogszabálysértőnek mondta ki a városban folyó, kampánycélokat szolgáló közvélemény-kutatást. Mint kiderült, a kérdőíveket az Elektro Party 2000 Bt. kérdezőbiztosa az Independent Research Group Kft. megbízásából töltette ki több helyi állampolgárral, miközben a Gödöllői Polgármesteri Hivatalra, mint megbízóra hivatkozott. A közvélemény-kutatásnak ez a módja sérti egyebek mellett a választás tisztaságára vonatkozó törvényi előírásokat - mondta ki határozatában a HVB, egyúttal eltiltotta a megnevezett céget a további jogsértéstől.

A határozat kapcsán a gödöllői önkormányzat az Önkormányzati Sajtószolgálaton (ÖS) keresztül utasította vissza, s csalásnak nevezte az Elektro Party, illetve a mögötte álló Independent módszerét. Saját „nyomozásukra” hivatkozva azt írták, hogy a debreceni székhelyű Independent Kft. ügyvezetője nem más, mint Beke Sándor, aki Kocsis Máté (Fidesz) kampányfőnökeként tevékenykedett Józsefvárosban. Hozzátették: ugyanez a Beke Sándor állítólag kommunikációs tanácsadóként segíti Boros Andreát, a Fidesz jelenlegi gödöllői polgármester- jelöltjét.

Boros Andrea MTI-hez eljuttatott közleményében egyebek mellett azt írja, hogy Gémesi György, Gödöllő jelenlegi polgármestere megrágalmazott egy közvélemény-kutató céget, amely a Fidesz- KDNP jelöltjének megbízásából készített felmérést a helyi lakosok körében. Boros Andrea szerint Gémesi úgy véli, hogy kizárólag csak neki van joga megismerni az emberek véleményét. „Megértem a polgármester úr félelmét, ugyanis a gödöllőiek változást akarnak (...), elfogadhatatlannak tartom azonban az olyan eszközöket, mellyel saját pozíciójával visszaélve tisztességes embereket zaklat és riválisait alaptalanul besározza”- írta a Fidesz-KDNP gödöllői polgármester-jelöltje.

Beke Sándor az Independent Research Group Kft. képviseletében szintén reagált a történtekre. Az MTI-hez eljuttatott levelében azt írta, hogy minden jogszabályt és etikai normát betartva végeztetnek a város fejlődéséről képet adó kutatói munkát Gödöllőn. Gémesi György ezt megakadályozandó több ízben személyesen igazoltatta kérdezőbiztosaikat, elvette megbízólevelüket, illetve elszámoltatta őket az általuk végzett munkáról. „Az atrocitásokat követően a nem kiegyensúlyozott összetételű helyi választási bizottsággal határozatot fogadtatott el a további munka megakadályozása érdekében”- írta Beke Sándor, aki szerint Gémesi György többszörösen sem mond igazat, s alaptalanul vádaskodik. Az Elektroparty 2000 Bt. a megyei főjegyzőnél fellebbezést nyújtott be az ügyben - derült ki a közleményből.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Gémesi Dávid Ibolya "ámokfutását" okolja a kialakult helyzetért

Gémesi Györgyöt, Gödöllő polgármesterét az MDF-ből többen megkeresték, hogy vállalná-e a párt vezetését - erősítette meg az MDF-ből 2006-ban kilépett városvezető szerdán a Magyar Rádió értesülését. A politikus nem zárta ki, hogy az önkormányzati választások után, bizonyos feltételek mellett, felkérés esetén elvállalná az MDF vezetését.

MTI Itthon

Jogszabálysértő közvélemény-kutatás Gödöllőn

Jogszabálysértő közvélemény-kutatást végzett Gödöllőn egy cég, megsértve egyebek mellett a választás tisztaságára vonatkozó törvényi előírásokat - mondta ki határozatában a helyi választási iroda (HVI).

Köves Slomóék perlik a Mazsihiszt

Köves Slomóék perlik a Mazsihiszt

Karácsony: Saját embereit sem kíméli a kormány, hogy lakájtempóban kiszolgálja a kínai gazdasági-politikai érdekeket

Karácsony: Saját embereit sem kíméli a kormány, hogy lakájtempóban kiszolgálja a kínai gazdasági-politikai érdekeket

Életjelet adnak a mozik Amerikában: tarol a Godzilla Kong ellen

Életjelet adnak a mozik Amerikában: tarol a Godzilla Kong ellen