szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Váratlanul elhunyt Bakonyi Péter, Martfű múlt vasárnap újabb négy évre megválasztott független polgármestere; az elöljáró súlyos betegségben szombaton reggel halt meg a kórházban - közölte Balogh Edit, a Szolnok melletti kisváros címzetes jegyzője.

A Martfűt 2006 óta vezető politikust pénteken egy képviselőtársa vitte a szolnoki Hetényi kórházba, ahol hasnyálmirigy-gyulladást állapítottak meg nála. Az intenzív osztályon gyógykezelték, de betegsége annyira súlyosnak bizonyult, hogy szombat reggelre életét vesztette. 

A címzetes főjegyző elmondta, hogy hétfőn összehívják a képviselőket, és együtt intézkednek a polgármester temetéséről. Mivel az új képviselő-testület összehívása általa már kedden megtörtént, az új önkormányzat megkezdheti munkáját. 

Bakonyi Péter az október 3-ai polgármester-választáson a szavazatok csaknem 78 százalékát megszerezve nagy fölénnyel győzött egyetlen vetélytársa ellen. A megüresedett elöljárói poszt betöltésére időközi választást kell kiírni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyelőre kivárnak a Sziget Fesztivállal

Egyelőre kivárnak a Sziget Fesztivállal

Meghan Markle biztosan kihagyja Fülöp herceg temetését, Harry viszont elmegy

Meghan Markle biztosan kihagyja Fülöp herceg temetését, Harry viszont elmegy

Kétszáz tonna veszélyes anyagot szállítottak el Kiskunhalasról

Kétszáz tonna veszélyes anyagot szállítottak el Kiskunhalasról