szerző:
MTI/Népszava
Tetszett a cikk?

Az önkormányzati ingatlanok értékesítése miatt meggyanúsított volt VII. kerületi MSZP-s polgármester pereket tervez a magyar állam és az ügyében szerinte hamisan tanúskodók ellen is - írja a Népszava.

A Népszavának adott interjúban a volt polgármester azt mondta: családtagjaival és ismerőseivel vagyontárgyaik zárolása miatt készül perre a magyar állam ellen a strasbourgi emberi jogi bíróságon. Hunvald György az interjúban elmondta, hogy nem lát semmit, amit meg kellene bánnia. A meghozott döntéseik jók és helyesek voltak. "Az, hogy megismertem a nyomozati iratokat, csak megerősítette: kétséges, mi alapján vettek őrizetbe, mi alapján tartóztattak le és mi alapján közölték velem húsz hónappal ezelőtt a gyanúsításokat. Se tanúvallomás, se tárgyi bizonyíték nem erősíti ezeket" - fogalmazott.

Kijelentette: nincs ügy, mert az önkormányzat nem szenvedett kárt. Sőt, jelentős haszonra tett szert, hiszen az épületek többségét forgalmi értékük felett értékesítették. "Nem találtunk az ügyvédemmel bizonyítékot a nyomozati iratokban arra az ügyészségi gyanúra, ami az ingatlanok alulértékesítéséről szólt" - tette hozzá. Úgy vélte, a tárgyaláson "a vád szépen lassan elgyengül". Mert - mint fogalmazott - abban biztos, hogy vádat emelnek. Igaz, eddig már egy sor gyanúsítást visszavontak, megszüntettek - jegyezte meg, hozzátéve, hogy időközben a vélt ügyletek elkövetési értéke is csökkent. Elmondta: az eredeti összeg csaknem felére, 400 millióra mérséklődött, és "már csak mindössze három károkozási kísérlettel gyanúsítanak, amit ráadásul a nyomozati iratok cáfolnak". Az interjúban példaként Hunvald György elmondta: volt, hogy olyan épület eladásával gyanúsították meg, amely még mindig az önkormányzaté.

Elmondta azt is, hogy ma gyakorlatilag az értékbecslőn, rajta és Gál Györgyön, a gazdasági bizottság volt elnökén kívül az alapügyben, vagyis az ingatlanok kérdésében már majdnem mindenki tanú lett, aki korábban gyanúsított volt. Hozzátette: a koronatanúnak tekintett egyik ilyen szereplő leleplező vallomása pedig mindössze annyi, hogy szerinte a polgármester nélkül nem lehetett az önkormányzatban semmit eldönteni. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Meghosszabbították Hunvald előzetes letartóztatását

Továbbra is előzetes letartóztatásban marad a VII. kerület szocialista polgármestere, miután a Fővárosi Bíróság első fokon két hónappal meghosszabbította a Hunvald György elleni, hétfőn lejárt kényszerintézkedést - tudta meg a Népszava.

A budapesti karácsonyi vásár idén az internetre költözik

A budapesti karácsonyi vásár idén az internetre költözik

Prieger Zsolt: Operettországban a merész farkasból bármikor lehet engedelmes kutya

Prieger Zsolt: Operettországban a merész farkasból bármikor lehet engedelmes kutya

Lassul a járvány terjedése a briteknél

Lassul a járvány terjedése a briteknél