szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ma tárgyal a kormány a 2011-es költségvetésről szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványokról.

A jövő évi büdzsé fő számaihoz összesen 388 módosító indítvány érkezett. A javaslatok közül a Fidesz 43-at, a KDNP hármat, és a két kormánypárt együtt négyet jegyez. Egyetlen indítvány született kormánypárti-ellenzéki összefogással. (Az LMP-s Osztolykán Ágnes és a fideszes Varga József az Útravaló ösztöndíjprogram támogatását emelnék meg mintegy 1,3 milliárd forinttal.) 

Az ellenzéki oldalról a legtöbb javaslatot, 157-et az MSZP nyújtotta be, a Jobbik 113-at, az LMP pedig 66-ot. Emellett beadott egy módosító indítványt a parlament alkotmányügyi bizottsága is. Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta, áttekintik az ellenzéki pártok módosító indítványait is, szerinte ugyanis van közöttük olyan, amely megfontolásra érdemes.

Az egyik legnagyobb visszhangot kiváltó módosító javaslatot a már említett fideszes Varga József jegyzi, aki a Költségvetési Tanács 835 millió forintos támogatásából csupán 10 milliót hagyna a testületnél, a többit pedig a Magyarországi Cigányokért Közalapítványhoz irányítaná át. Varga József hétfőn - miután az alkotmányügyi bizottságban a kormány nem támogatta kezdeményezését -, az MTI-nek kijelentette, fenntartja módosító indítványát. Ezt megelőzően Lázár János Fidesz-frakcióvezető azt közölte, ha Varga József fenntartja javaslatát, a frakció támogatni fogja azt. Megjegyezte ugyanakkor, hogy a végső szót erről is a kormány mondja majd ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kormány a második hullám közepén ad még 800 millió forintot a pécsi fociakadémiára

A kormány a második hullám közepén ad még 800 millió forintot a pécsi fociakadémiára

Németország újraegyesítését festették meg egy hetedik kerületi tűzfalra

Németország újraegyesítését festették meg egy hetedik kerületi tűzfalra

Itt a gázüzemű új VW Golf TGI

Itt a gázüzemű új VW Golf TGI