szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) jelölőbizottsága április 28-án döntött arról, hogy a május első felében esedékes választásokon Zoltai Gusztáv mellett Heisler Andrást is jelöli az ügyvezető igazgatói posztra. Most új döntés született: Heisler jelölését visszavonták, egyetlen jelöltjük maradt: a jelenlegi igazgató, Zoltai Gusztáv.

Heisler András, mint korábban beszámoltunk róla, nyílt levelében felhívta a figyelmet, hogy sok ciklust követően a BZSH képviselőtestülete először kap lehetőséget a tényleges választásra. Függetlenül az erőviszonyoktól és az esélyektől, a zsidó közélet demokratikus működése szempontjából ez mindenképpen örvendetes, írta. Egyben nyílt vitára hívta ki Zoltai Gusztávot, aki nemcsak a BZSH-nak, hanem a Mazsihisznek is ügyvezető igazgatója.

Zoltai –információink szerint – nem jelentkezett vissza, ellenben a BZSH apparátusának kezdeményezésére újabb jelölőbizottsági ülést hívtak össze, ahol a korábbi döntést eltörölve, az ügyvezető igazgatói posztra csak egy jelöltet állítottak, Zoltai Gusztávot.

Heisler András a hvg.hu-nak elmondta, szerinte törvénytelen az eljárás, mert semmi sem indokolta az új jelölést.  A választási szabályzat tételesen tiltja a jelölések visszavonását, éppen azért, hogy senkinek ne legyen lehetősége egy számára nem tetsző jelölésről szóló döntést hatalmi befolyással utólagosan korrigálni. Véleménye szerint a jelölőbizottsági tagok félrevezetésével most pontosan ez történt.

Kérdésünkre, kíván-e jogorvoslatért bírósághoz fordulni, Heisler közölte: „súlyos következményei lesznek a jogtalanságnak”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Heisler András Vélemény

Heisler András: A Hitközség saját vesztébe rohan

A Mazsihisznél és a Budapesti Zsidó Hitközségnél 2011 májusában tisztségviselő-választások lesznek. Ám a választások előkészületeit és gyakorlatát átláthatatlan helyzetek, titkos tanácskozások, hatalmi pozíciók védése, a szervezet saját szabályzatainak sorozatos és tételes megszegése, antidemokratikus technikák alkalmazása jellemzi – véli Heisler András, a jelenlegi ügyvezető igazgató, Zoltai Gusztáv kihívója.

Így játsszák ki a karanténszabályokat az előkelő londoni éttermek

Így játsszák ki a karanténszabályokat az előkelő londoni éttermek

Rövid időn belül megtelhet a kiskunhalasi járványkórház

Rövid időn belül megtelhet a kiskunhalasi járványkórház

Április óta nem látott árcsökkenés jön a kutakon

Április óta nem látott árcsökkenés jön a kutakon