szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Összefogásra szólította fel az ágazatban működő szakszervezeteket a Közlekedési Érdekvédelmi Körök Szövetsége (KEKSZ). A BKV legnagyobb érdekvédelmi tömörülése kiemelte: szolidaritást vállal a rendvédelmi dolgozókkal, és tevőlegesen is kész fellépni jogaik megvédéséért, de minden további lépést csak az érdekképviseletek szoros összefogásával tud elképzelni.

A szakszervezetek egymás közötti versenyzési politikáját végérvényesen meg kell szüntetni az érdekvédelmi célok megvalósulása érdekében a Közlekedési Érdekvédelmi Körök Szövetsége (KEKSZ) szerint. Kitértek arra is, hogy a közlekedési szakszervezetek közös fellépést terveznek arra az esetre, ha a korkedvezményt, vagy a szakmát és a tagságot sértő intézkedések születnek.

A Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VTDSZSZ) hétfőn levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek, ebben a kormánnyal folytatandó kollektív munkaügyi vitát kezdeményezett a korkedvezményes, korengedményes nyugdíjazás megszüntetésével kapcsolatban.

Gulyás Attila, a szervezet elnöke azzal indokolta a vita kezdeményezését, hogy a tervezett intézkedések súlyos érdeksérelmet és egzisztenciális fenyegetést jelentenek a BKV Zrt.-nél foglalkoztatott metró-, HÉV-, trolibusz-, villamos- és autóbusz-vezetőknek.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!