szerző:
Bors
Tetszett a cikk?

"Ferencért és családjáért" imádkoztak a minap egy istentiszteleten a budapesti Rózsák terén található görög katolikus templomban - írja a Bors.

Hogy ki lehetett Ferenc és családja, azt az MSZP pártalapítványához, a Táncsics Alapítványhoz – amelynek elnöke egyébként Gyurcsány Ferenc – köthető internetes honlap, a kapcsolat. hu tisztázta – írja a Bors.

A Demokratikus Koalíció egyik szervezője ugyanis azt írta egy bejegyzésben, hogy "az igaztalanul vádolt és lelkiekben alaposan meghurcolt Gyurcsány Ferencért imádkoztak, illetve mindazokért, akik mellette állnak". A névtelen bejegyzés szerint az istentiszteleten azért nem hangzott el vezetéknév, mert azt csak halottak esetében szokás közölni.

Tegnap a Bors megkereste a templomot is, hogy megkérdezzék, miért tartottak istentiszteletet a szocialista politikusért. Kiderült: ők nem tudtak arról, hogy kiért könyörögnek. "Telefonon kaptuk a felkérést, hogy tartsunk imádságot egy bizonyos Ferencért és családjáért. Mi annak rendje és módja szerint megtartottuk a könyörgést, majd a liturgia végén bejött valaki, és az egyik irodistának fizetett ezért. Csak később tudtuk meg, hogy kiért imádkoztunk" – mondta a neve elhallgatását kérő káplán, aki nem kívánta felfedni a megrendelő férfi kilétét, sem azt, hogy mennyibe került mindez.

A görög katolikus egyház honlapján lévő közlemény szerint semmiképp sem helyes imádságot politikai haszonszerzésre fordítani. "Mi is csak a sajtón keresztül, utólag értesültünk arról, hogy ki is volt az Isten kegyelmére szoruló Ferenc, de ezek után is bízunk abban, hogy az érte elmondott imádság nem lesz hiábavaló!" – olvasható a honlapon. Tegnap a lap hiába kereste Gyurcsány Ferencet, munkatársain keresztül sem tudtuk elérni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lövöldözés volt Nigériában, húsz ember is meghalhatott

Lövöldözés volt Nigériában, húsz ember is meghalhatott

Spanyolországban már az egymillióhoz közelít a fertőzöttek száma

Spanyolországban már az egymillióhoz közelít a fertőzöttek száma

Rá sem lehet majd ismerni a ferihegyi gyorsforgalmira

Rá sem lehet majd ismerni a ferihegyi gyorsforgalmira