szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A szocialista párt kongresszusa szombaton olyan nyitott, demokratikus, baloldali néppártként határozta meg az MSZP-t, amely a politikai és szervezeti önállóság tiszteletben tartásával sokszínű, érték- és programalapú szövetségkötésre készül az Orbán-kormány leváltásában érdekelt pártokkal, mozgalmakkal és civil szervezetekkel.

Mesterházy Attila pártelnök a testület ülését követően újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta: ez azt jelenti, hogy nem az MSZP-n belül akarják integrálni az Orbán-kormánnyal elégedetlen liberális és konzervatív embereket, ugyanakkor minden olyan szövetségre hajlandók, amelyek eredményeként 2014-ben le tudják váltani a kormányt.

A kongresszus az erről szóló határozatot titkos szavazással, 94 százalékos támogatottsággal fogadta el - fűzte hozzá. Gyurcsány Ferenc újságíróknak nyilatkozva úgy értékelte a határozatot, hogy jó kompromisszum született. Mesterházy Attila arról is beszámolt, hogy a kongresszus ellenszavazat nélkül fogadta el az Orbán-kormány elmúlt évét bíráló politikai nyilatkozatot.

Mesterházy Attila a tegnapi kongresszuson - kattintson galériánkért!
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!