szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az esztergomi élményfürdőben díjtartozás miatt kikapcsolták a fűtést, elzárták a meleg vizet.

Hetvenmillió forintos tartozás miatt szeptember elsejétől kikapcsolták az Aquasziget Esztergom élményfürdőben a fűtést, elzárták a meleg vizet  - közölte a szolgáltatást eddig biztosító Dalkia Energia Zrt. csütörtökön az MTI-vel. A hátralékról több hónapos egyeztetés után született egy fizetési megállapodás, amelynek azonban az Esztergomi Fürdő Zrt. nem tett eleget, ezért, mivel nem kiemelt szociális célról, hanem jóléti intézményről van szó, leállították a szolgáltatást - tájékoztatott Asztalos Andrea, a zrt. kommunikációs igazgatója.

Az élményfürdő szeptember elsején nem nyit ki, mivel a korábbi üzemeltető tartozásai miatt a szolgáltató nem kötött szerződést az Investor 2005 Kft.-vel. A kft. ezért más szolgáltatóval kezd tárgyalásokat a meleg víz és a fűtés biztosításáról - mondta el az MTI-nek az új üzemeltető fürdővezetője, Garbacz Dóra.

A Dalkia Zrt. közölte, hogy 2006-ban 15 éves szerződést kötött a komplexumot üzemeltető Esztergomi Fürdő Zrt.-vel gázmotor beszerelésére és folyamatos energiaszolgáltatásra, júniusban azonban a város új üzemeltetőnek adta át a fürdőt, amiről a Dalkia előzetesen nem kapott tájékoztatást. Asztalos Andrea, a zrt. kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a Dalkia most is a korábbi üzemeltetővel áll szerződéses kapcsolatban, és azért állította le a szolgáltatást, mert nem látja esélyét, hogy a jövőben a cég kintlévőségei csökkennének.

Az MTI információi szerint a létesítményben a medencék vizét is melegíteni kellett, ami rendszeres gazdálkodási nehézségeket okozott az élményfürdőnek. A társaság többször szerepelt köztartozásai miatt az APEH adóslistáján, és korábban az áramot is kikapcsolták már egy időre a cég tartozása miatt. Az önkormányzat 2009-ben 143 millió forint befizetésére kényszerült, hogy a élményfürdő saját tőkéjét helyreállítsa, valamint az iskolások ingyenes úszásoktatásával is támogatta a társaságot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!