szerző:
MTI

A Fidesz elnöksége támogatásáról biztosította a kormány politikáját az államadósság csökkentésének fontosságára tekintettel - közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője szerdán Hajdúszoboszlón.

A párt vezető testülete egyetértett azzal, hogy a kormány intézkedéseivel az euróválság Magyarországra gyakorolt hatásainak kivédése eredményes lesz; támogatják a kormány törekvéseit az adósságállomány csökkentése, ezzel az ország szuverenitásának visszaszerzése érdekében, s azt, hogy továbbra is nemet mond a megszorítások politikájára - mondta a szóvivő az elnökségi ülés szünetében, a Hotel Béke előtt tartott sajtótájékoztatóján.

Az államadósság csökkentése kapcsán az elnökség támogatásáról biztosította a kormány törekvését, miszerint a válság alatti időszakot arra használja fel, hogy az ország a lehető legjobb starthelyzetben legyen, amikor a nemzetközi gazdasági körülmények kicsit kiegyensúlyozottabbá válnak - ismertette Szijjártó Péter. Ezzel összefüggésben az elnökség világossá tette: továbbra is fontos az ország sebezhetőségének csökkentése, ezt a sebezhetőséget pedig az államadósságnak az elmúlt nyolc évben felhalmozott rendkívül magas mértéke okozza.

"A Fidesz elnöksége elvárja a kormánytól, hogy tovább folytassa harcát a magyar emberek és Magyarország szabadságának, szuverenitásának teljes mértékű visszaszerzése érdekében" - tolmácsolta a szóvivő a testület álláspontját, rámutatva, hogy minél nagyobb az államadósság, annál inkább mások gazdagodnak a magyar emberek munkájából, s az államadósság csökkentése újabb lépés a szabadság visszaszerzése felé.

©

Szijjártó Péter emlékeztetett rá: a kormány keddi ülésén állást foglalt arról, hogy a költségvetési hiányt 3 százalék alatt stabilizálja, s annak érdekében, hogy a lehető leggyorsabban menjen végbe az ország megújítása, felgyorsítja az adóbeszedést. A kormány fontos céljának nevezte, hogy "radikálisan javuljon az adóbeszedés hatékonysága" - mondta a kormányfő szóvivője, hozzátéve: "a megszorítások politikája továbbra is tilos", nem szabad az emberekkel megfizettetni a válság árát, ugyanis nem az emberek felelősek azért, hogy az ország ilyen helyzetbe került. Szijjártó Péter elmondta azt is, hogy a gázolaj jövedéki adójának növelése nem vezethet más termékek árának növekedéséhez. Ezért a kormány a fuvarozóknak a jövedéki adónövekedés mértékének megfelelő visszatérítést ad, s hasonlóan jár el a mezőgazdasági tevékenységet folytatók esetében is.

Szijjártó Péter történelmi pillanatnak nevezte, hogy egyetértenek Mesterházy Attila MSZP-elnökkel, miszerint az adó mértékének növelése akkor jelent bevételnövekedést, ha az az ellenőrzés fokozásával jár. A kormány pontosan ezt teszi: "felgyorsítja az adóbeszedés rendszerének megújítását, magyarul: radikálisan eredményesebbé teszi az adóbehajtást" - közölte Szijjártó Péter. A késő délutánig tartó Fidesz elnökségi ülést követően az esti órákban Orbán Viktor miniszterelnök általános politikai helyzetértékelésével kezdődik meg a Fidesz-KDNP frakció péntekig tartó évadnyitó ülése - tette hozzá Szijjártó Péter. Közlése szerint a képviselők bizonyosan tárgyalnak a devizahitelesek megsegítéséről és az önkormányzati rendszer átalakításáról is.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
A magyar munkavállaló azt a pénzt szereti, amit azonnal elkölthet

A magyar munkavállaló azt a pénzt szereti, amit azonnal elkölthet

Srí Lanka: totális blokád volt a merénylet napján

Srí Lanka: totális blokád volt a merénylet napján

Békésen szerelte a családi parabolaantennát, amikor lelőtték nyílpuskával

Békésen szerelte a családi parabolaantennát, amikor lelőtték nyílpuskával

Beindult a nyomulás a budapesti hostelek piacán

Beindult a nyomulás a budapesti hostelek piacán

IDEA Intézet: A Fidesz EP-listavezetője a legkevésbé szimpatikus

IDEA Intézet: A Fidesz EP-listavezetője a legkevésbé szimpatikus

Szennyvízaknába fulladt egy kétéves kisfiú Taktaharkányban

Szennyvízaknába fulladt egy kétéves kisfiú Taktaharkányban