szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kormányszóvivői iroda csütörtökön azt közölte, hogy a kabinet szerdai ülésén nem került szóba a szóvivői kommunikáció. Egy nappal korábban az Origo hírportál arról számolt be, hogy a kormányfő élesen bírálta a frissen kinevezett kommunikációs stábot.

A kormányszóvivői iroda tájékoztatása szerint a kabinet szerdai ülésén nem került szóba a kormányszóvivői kommunikáció és azt is hozzáfűzték, hogy az iroda nem foglalkozik "komolytalan és hiteltelen forrásból származó információkkal". 

Az MTI azt követően érdeklősött erről a szóvivői irodánál, hogy előző nap az Origo hírportál cikkében beszámolt róla: a szerdai kormányülésen éles bírálatot kapott a miniszterelnöktől a Giró-Szász András vezetésével felállt új kormányzati kommunikációs csapat. Az Origo cikke szerint Orbán Viktor azt vetette az új kormányszóvivő, Giró-Szász András és stábja szemére, hogy "rögtön az első igazi próbatételnél rosszul vizsgáztak", amikor a nemzetgazdasági tárca keddi bejelentésében foglaltakkal kapcsolatban nem kommunikálták megfelelően, hogy nem új adókulcsot jelent, ha a bruttó 202 ezer forint alatt keresők adóváltozások miatti veszteségeit a 202 ezer forint felett keresőkkel fizettetik meg. 

Giró-Szász András az iroda közleményében annak a reményének adott hangot, ha az újságírók az adott témában érintett személyeket minden esetben még a cikk, tudósítás megjelenése előtt megkérdeznék.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: Elment egy legenda

Radar360: Elment egy legenda

Az ellenzék szerint Orbán a szülőkre hárítja azt a felelősséget, amit neki kellene vállalnia

Az ellenzék szerint Orbán a szülőkre hárítja azt a felelősséget, amit neki kellene vállalnia

Az LMP is beállna Karácsony Gergely mögé

Az LMP is beállna Karácsony Gergely mögé