szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Közbeszerzési eljárással 800 millió forint működési hitelt venne fel vagy kötvényt bocsátana ki Nagykanizsa önkormányzata. Az indoklás szerint elkerülhetetlen a külső forrás bevonása.

A város közgyűlésének csütörtöki ülésén született döntés értelmében az önkormányzat a 2011-es költségvetésben szereplő, 747,6 millió forintra csökkentett működési hiányának fedezésére közbeszerzési eljárást hirdet. A maximum 800 millió forint keretösszegű, négyéves futamidejű hitelre vonatkozó eljárással párhuzamosan ugyanerre az összegre és futamidőre működési kötvény kibocsátására is ajánlatokat kérnek.

A témáról szóló előterjesztés szerint elkerülhetetlenné vált a működési hiány külső forrásból történő finanszírozása, így azt hitelből vagy kötvénykibocsátásból fedeznék. A legutóbb módosított, még 914,4 millió forintot meghaladó működési hiányt 747,6 millióra sikerült lefaragni, de Cseresnyés Péter (Fidesz-KDNP) polgármester a közgyűlési vitában azt is jelezte: év végére várhatóan ez az összeg tovább is csökkenthető.

A többség tartózkodása miatt nem tárgyaltak viszont arról az előterjesztésről, amely a pártok által használt önkormányzati tulajdonú helyiségek bérleti díjának piaci szintre történő emelésére tett javaslatot. Az Állami Számvevőszék már 2006-ban jelezte, majd később többször is kifogásolta, hogy a pártok által használt bérlemények díjának megállapítása Nagykanizsán törvénytelen, de többszöri tárgyalás és előterjesztés után azóta sem módosított a közgyűlés az eddigi gyakorlaton.

©

A mostani javaslattal az MSZP, az MSZDP, a Jobbik és a Fidesz által használt helyiségek bérleti díját csaknem tízszeresére - pártonként havi nettó 31 ezer és 68 ezer forint közötti összegre - emelték volna, de a polgármester javasolta, hogy év végéig tárgyaljanak újból a témáról. Indoklása szerint most még befolyik némi bérleti díj az érintett négy párttól, de az emelés után kisebb helyiségbe költöznének vagy meg is szüntetnék irodáikat, így a város elesne ettől a csekély bevételétől is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sokkolja a rajongókat a Titanic alternatív befejezése

Sokkolja a rajongókat a Titanic alternatív befejezése

Hibrid Golden Globe ide vagy oda, a káprázatos szettek idén sem maradtak el

Hibrid Golden Globe ide vagy oda, a káprázatos szettek idén sem maradtak el

Szupererős új divatterepjáró: videón a Lamborghini Urus Evo

Szupererős új divatterepjáró: videón a Lamborghini Urus Evo