szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Saját kártya kibocsátását és a mobiltenderen való indulást is fontolgatja a Magyar Posta, hogy több lábon álljon a tevékenysége – így készülnek a 2013. január elsejétől esedékes postapiaci liberalizációra. Az állami céghez kerülhet az étkezési utalványok kezelése is – írja a szerdai Világgazdaság.

Geszti László vezérigazgató szerint a posta egyik új „lábát” a pénzforgalmi szolgáltatások erősítése jelentheti. Példaként elmondta, hogy állampapírokat értékesítnének, szeretnének számlavezetési szolgáltatást nyújtani ügyfeleiknek, a kártyaüzletet is érdekesnek találják. A posta azonban nem lesz bank, így többek között a jövőben sem nyújt majd hiteleket, nem gyűjt betéteket, nem faktorál – tette hozzá.

A liberalizációra készülő Magyar Posta működésének másik fő pillérét az elektronizált szolgáltatásokban és a mobilkommunikációban látja Geszti László. Úgy véli azonban, hogy a társaságnak körültekintőnek kell lennie, mielőtt eldönti, hogy belép-e erre telített piacra – olvasható a cikkben.

Geszti László a mobilkommunikációs tenderrel kapcsolatban a hvg.hu-nak adott interjúban úgy fogalmazott: „A részvételünk itt kizárólag úgy jöhet szóba, hogyha a Posta az adottságait meg nem haladó módon, partner vagy partnerek oldalán vesz részt a telekommunikációs piacon bármiféle tevékenységben. Mi arra vagyunk képesek, hogy rendelkezésre bocsássuk a vevőkapcsolati tudásunkat, a kiterjedt hálózatunkat”.

A Világgazdaság arról is ír, hogy egyes kormányzati elképzelések szerint az idén áprilisban alapított Posta Paletta Zrt. kezelné januártól a hidegétkezési utalványokat. Az is elképzelhető ugyanakkor, hogy a hidegétkezési jegyeket jövőre teljesen kivonják a forgalomból.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tarolt A nomádok földje a BAFTA-díjkiosztón, Vanessa Kirby nem nyert

Tarolt A nomádok földje a BAFTA-díjkiosztón, Vanessa Kirby nem nyert

Bezárt a 120 éves Jeliszejevszkij élelmiszerbolt

Bezárt a 120 éves Jeliszejevszkij élelmiszerbolt

Veszélyeztetik-e a magyar oltásellenesek a járvány legyőzését?

Veszélyeztetik-e a magyar oltásellenesek a járvány legyőzését?