szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Demokratikus Koalíció hiányolja Orbán csütörtöki beszédéből Gyurcsány Ferenc nevét. A kormányfő tegnap részt vett a kecskeméti Mercedes-gyár ünnepélyes megnyitóján.

A Demokratikus Koalíció pénteken kiadott közleményében emlékeztet: csütörtökön ünnepélyes keretek között megtörtént a Mercedes-gyár felavatása. Szerintük azonban Orbán Viktor beszédéből véletlenül kimaradt egy mondat. "Ezúton is szeretnénk megköszönni Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnöknek és kormányának, hogy eredményes munkájuk és lobbizásuk eredményeként, 2008. júniusában a Daimler AG úgy döntött, hogy Kecskemétre telepíti egyik gyárát".

"Orbán Viktor semmi más nem tett, mint Schmitt Pál. Schmitt Pál mások tudományos munkáját, Orbán Viktor pedig mások munkájának gyümölcsét tulajdonította el, mondta magáénak. Orbán Viktor elfelejtette a dakoták legfontosabb mondását: Még a prérifarkas is tudja, ha diót eszel, köszönd meg annak, aki a fát ültette" - zárul a Demokratikus Koalíció közleménye.

Orbán Viktor ma reggel az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában
©

Mint megírtuk: csütörtökön adták át hivatalosan Kecskeméten a Mercedes-gyárat. (Riporterünk a helyszínen járt, tudósításunk itt olvasható.). A megnyitón beszédet mondott Orbán Viktor is, ám nem hívták meg Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon volt miniszterelnököket.

A Daimler AG még a Gyurcsány-kormány idején, 2008 júniusában döntött úgy, hogy Kecskemétre telepíti az egyik gyárát, amiben nagy szerepe volt az előző kormányoknak is. A 800 millió eurós beruházást Bajnai Gordon akkori nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter 2008. július 23-án jelentette be, és a kormány egyből nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségű beruházásnak nyilvánította.

A kecskeméti gyár alapkövét 2009-ben tették le, ekkor Bajnai már kormányfő volt. Az alapkőletételnél - Rainer E. Schmückle, a Mercedes személygépkocsi-üzletágának igazgatója, Michael Frieß, a Mercedes-Benz Manufacturing Kft. ügyvezető igazgatója és Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere mellett - maga Bajnai Gordon is jelen volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!