szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megnyílt Kispesten a főváros első termőterülete, ahol 160 négyzetméteren bárki kedvére ültetheti el magjait, palántáit.

A 19. kerületi Irányi Dániel és Bem utca sarkán található a főváros első közösségi termőterülete, ahol 160 négyzetméteren bárki kedvére ültetheti el magjait, palántáit. A kertprojekt hivatalos megnyitóját csütörtökön tartották. Gajda Péter, Kispest MSZP-s polgármestere azt mondta: Kispest mindig is úttörő volt a kisebb-nagyobb zöld programokban. "Bár ez a kert egy kis lépés, de példaértékű lehet. Közel 3 millió forintot költöttünk erre, ez a legjobban felhasznált 3 milliónk volt" - tette hozzá.

©

Az eseményen részt vett Tarnai Richárd, a kerület országgyűlési képviselője és Rosta Gábor, a közösségi kert ötletgazdája, a Városi Kertek Közhasznú Egyesület elnöke is.

Rosta Gábor korábban lapunknak azt mondta: elsősorban a közösségépítésre, és a felelősségtudat kialakítására törekednek a közös kertészkedéssel.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Karanténba került az Airbus 500 dolgozója

Karanténba került az Airbus 500 dolgozója

Rendőr hajtott autóval a tüntetők közé az Egyesült Államokban

Rendőr hajtott autóval a tüntetők közé az Egyesült Államokban

Majdnem félmillió emberéletet követeltek az időjárási szélsőségek az elmúlt húsz évben

Majdnem félmillió emberéletet követeltek az időjárási szélsőségek az elmúlt húsz évben