szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Pénteki hatállyal lemond minden, a Jobbikban betöltött funkciójáról Szegedi Csanád, és a jövőben kizárólag európai parlamenti képviselőként folytatja a munkáját. Az ellenzéki politikus erről közleményben tájékoztatott.

Szegedi Csanád így lemond a szerencsi alapszervezet vezetéséről, a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöki pozíciójáról, az ezzel járó országos választmányi küldöttségről, és "mindennemű belpolitikai tevékenységtől visszavonul".

Szegedi Csanád
©

Szegedi Csanád közleményében úgy fogalmaz: "megannyi, személyem és rajtam keresztül a Jobbik ellen elkövetett rágalomhadjárat arra késztet, hogy meghozzam életem egyik talán legnehezebb döntését".

 Az ellenzéki politikus az MTI-nek telefonon úgy nyilatkozott: lemondását követően már nem vesz részt a Jobbik országos elnökségének hétfői ülésén, amelyre az elmúlt napok fejleményei miatt beidézték. Szegedi Csanád arról nem kívánt nyilatkozni, hogy a döntés meghozatala előtt egyeztetett-e Vona Gábor pártelnökkel vagy az elnökség más tagjaival.

A képviselőről nemrég derült ki, hogy nagyanyja zsidó származású. Szegedi Csanád származását a hvg.hu információi szerint borsodi ellenfelei, köztük Endrésik Zsolt és Ambrus Zoltán akarták nyilvánosságra hozni, miután alulmaradtak a Jobbik befolyásos politikusával vívott és az általunk által már részletesen feltárt belháborúban. Szegedi a párt hetilapjának, a Barikádnak adott interjújában nyíltan beszélt zsidő származásáról, aki mellett akkor kiállt a Jobbik vezetése.

Novák Előd a héten már arról írt a Facebookon, hogy Szegedinek le kellene mondani, mivel "végighazudta az elmúlt másfél-két évet, szerinte ugyanis képviselőtársa már jóval korábban tisztában volt zsidó származásával.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csikász Brigitta Itthon

Novák Előd: Van zsidó barátom, Szegedi Csanád

Van zsidó barátom, Szegedi Csanád – válaszolta a hvg.hu kérdésére Novák Előd a Jobbik alelnöke miután párttársa, a Jobbik európai parlamenti képviselője és borsodi szervezetének nemrég megválasztott elnöke elismerte, hogy felmenői között zsidó származásúak is vannak. Minderről a szélsőjobboldali párt több képviselőjét is megkérdezte a hvg.hu. Akadt olyan, akinek nem volt véleménye, de akadt olyan is, aki nem tartotta ellentétesnek Szegedi Csanád zsidó származását a Jobbik tagjai által tett antiszemita kijelentésekkel.

hvg.hu Itthon

VV: miért jó hír a Szegedi-Novák csörte?

A Jobbikon belüli Novák-Szegedi konfliktus talán az egyik legjobb hír, ami a magyar közéletben történt az elmúlt hónapokban - írja csütörtöki cikkében a Véleményvezér blog.

hvg.hu Itthon

Állást ajánlott Szegedi Csanád az őt zsarolóknak?

Egy szélsőjobboldali portál olyan hangfelvételt publikált, amelyet állítólag Ambrus Zoltán készített 2010-ben, amikor Szegedi Csanád meglátogatta őt Borsod megyében a tanyáján – írja a Kettős Mérce nevű blog. Szegedi Csanád szerint a hangfelvétel nem eredeti, így a Kettős Mérce híre is alaptalan.

hvg.hu Itthon

Kivéreztetnék Szegedi Csanádot jobbikos ellenfelei

Már a Jobbik elnöksége is megosztott abban a kérdésben, van-e helye a zsidó származású Szegedi Csanádnak a pártban, miután egy nyilvánosságra került hangfelvétel miatt sokan azt gyanítják, a párt EP-képviselője – állításával ellentétben – már évekkel ezelőtt tisztában volt származásával, de eltitkolta azt. Szegedi borsodi ellenfeleinek ugyanakkor más pártvezetőre nézve is lehetnek kínos információik. A párt országos elnöksége ezen a héten nem ülésezik, de úgy tudjuk, a következő ülésen már napirenden lesz Szegedi Csanád ügye.

hvg.hu/MTI Itthon

Szegedi Csanád visszaszólt Novák Elődnek

Szegedi Csanád a Facebookon válaszolt a lemondását sürgető Novák Elődnek, és azt állítja, hogy Nováknak korábban beszélt már arról a származását firtató beszélgetésről, amelynek hangfelvétele a hétvégén került nyilvánosságra. Szegedit beidézték a Jobbik legközelebbi elnökségi ülésére.

Az amerikai hadsereg tényleg megépíti az igazi halálsugarat

Az amerikai hadsereg tényleg megépíti az igazi halálsugarat

906 ezer forintnyi dollárt keresett a videós, aki élőben közvetítette, ahogy alszik

906 ezer forintnyi dollárt keresett a videós, aki élőben közvetítette, ahogy alszik

Két hónapra a bérek száz százalékára emelik a táppénzt Csehországban

Két hónapra a bérek száz százalékára emelik a táppénzt Csehországban