szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hollandia budapesti nagykövetsége kedden jelentette be, hogy meghalt Robert Milders nagykövet – olvasható a Kerékagy blogon.

Robert Milders 2009 májusa óta volt a Holland Királyság rendkívüli és meghatalmazott magyarországi nagykövete. A nagykövet 1948. július 30-án született Hágában. Budapesti kinevezését hosszú diplomata karrier előzte meg, amely során Brüsszelben, Hágában és Tokióban is dolgozott. A nagykövetség közleményében nem hozta nyilvánosságra a halál okát, csupán azt közölték, hogy Milders vasárnap hunyt el, Hollandiában töltött nyári szabadsága alatt – olvasható a nagykövetség honlapján.

A Kerékagy blog emlékeztet, hogy Milders budapesti szolgálata alatt azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy határozottan kiállt, és segítette a magyar főváros biciklis kultúrájának erősödését. Alig egy évvel érkezése után becsatlakozott a Critical Mass szervezői mellé, és személyesen is bátorította a magyar kerékpárosokat.

A nagykövet tavaly támogató levelet írt a biciklis felvonulás alkalmából: "Tavaly (2010-ben) örömmel nyitottam meg a hagyományos Critical Masst, tudván, hogy egy valós, a testmozgást és a környezetbarát közlekedést hirdető civil kezdeményezés mellett állok ki, amely Budapest mellett immár számos városban is teret hódít. Biztosíthatom Önöket, hogy Hollandia képviselőjeként a jövőben is figyelemmel kísérem a mozgalom életét, és támogatom a célkitűzéseiket."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mégsem lesz benne az oltás típusa a védettséget igazoló okmányban

Mégsem lesz benne az oltás típusa a védettséget igazoló okmányban

Temetés? Hamvasztás? A komposztálás a zöld megoldás

Temetés? Hamvasztás? A komposztálás a zöld megoldás

Doku360: A gyerekek is tudták, az iskolában mit mondhatnak

Doku360: A gyerekek is tudták, az iskolában mit mondhatnak