szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője és György István főpolgármester-helyettes is határozottan cáfolta az MTI-nek nyilatkozva, hogy egyeztettek volna az MSZP-vel a főpolgármester jogköreit illetően.

Az Origo csütörtökön azt írta, kiéleződött a fővárosi fideszesek és Tarlós István konfliktusa. A lap információi szerint a Fidesz az MSZP-vel is hajlandó lett volna összefogni Tarlós István főpolgármesteri jogköreinek megnyirbálása érdekében. Horváth Csaba csütörtökön arról beszélt, hogy valóban voltak fideszes megkeresések, de ezeket visszautasították.

György István a főpolgármester egy korábbi nyilatkozatára utalva úgy fogalmazott: "nemtelen módszerekkel dolgozó, koncepciószerűen másodszándékú emberek és azok a hivatalos ólálkodók, akik, ha lehetőséget látnak elkezdenek mesterkedni" terjesztenek ilyen híreket a sajtó felé.

A főpolgármester-helyettes kijelentette: sem ő, sem a fővárosi frakció más tagja nem tárgyalt Horváth Csabával, az MSZP fővárosi frakcióvezetőjével sem pedig Molnár Zsolttal, az MSZP budapesti elnökével. Jelezte: az elmúlt két év működésének tapasztalatairól továbbra is folyik egy párbeszéd a főpolgármester és a Fidesz-KDNP frakció között, ez még nem zárult le, ha lesz mondanivalójuk a végén, nyilvánosságra fogják hozni. Hozzátette azt is, hogy az Origón és más portálokon a frakció ülésén történtekről az utóbbi napokban megjelent írások sok valótlanságot tartalmaznak.

Ugyanezt jelezte Németh Zoltán, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője is, aki határozottan visszautasította az egyeztetésekre vonatkozó állításokat is. Felvetette: ha az a kérdés, hogy ki tart rendszeresen kapcsolatot az ellenzékkel vagy Horváth Csabával, akkor az nem a Fidesz-KDNP frakció, hanem inkább a főpolgármestert kellene megkérdezni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elgázolták a közútkezelő egyik emberét Somogyban, a helyszínen meghalt

Elgázolták a közútkezelő egyik emberét Somogyban, a helyszínen meghalt

Életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott a várpalotai kettős gyilkossággal vádolt férfi

Életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott a várpalotai kettős gyilkossággal vádolt férfi

Norvégia elhalasztja a végső döntést az AstraZeneca-vakcináról

Norvégia elhalasztja a végső döntést az AstraZeneca-vakcináról