szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az 1989-es generáció "eltakarításáról" beszélt Vona Gábor a pártja fővárosi tüntetésén, melyen a "magyar föld védelméről is értekezett", hangsúlyozva, Magyarország nem lesz elnyomott Palesztina.

Bajnai és Orbán a felszíni különbségek ellenére egy akolból származik. Ők az 1989-es generáció tagjai, akiket el kell takarítani a közéletből - mondta Vona Gábor a Jobbik Deák téri tüntetésén kedden. A Jobbik elnöke a 2006-os politikai generáció tagjának nevezte magát, és azt mondta, a 30 év alattiak körében a Jobbik a legnépszerűbb.

Pártja tüntetésén – melyen tudósítónk szerint pár ezren vettek részt – a fő kérdés 500 éve a magyarok életében ugyanaz: „rabok legyünk vagy szabadok”. A tüntetés – melyen felszólalt Morvai Krisztina európai parlamenti és Murányi Levente országgyűlési képviselő – után a Jobbik fáklyás felvonulást szervezett a Magyar Rádió elé.

Vona hosszan beszélt a parlament előtt lévő, kormány által kidolgozott földtörvényről. A Fidesz Vona szerint nem védi meg a magyar földet, mert az EU-ban ez egyáltalán nem lehetséges. Szerinte megnyílik a magyar föld fölvásárlásának lehetősége az izraeliek előtt is, így mi lehetünk az új Palesztina - mondta az új földtörvényről Vona Gábor. A Jobbik elnöke szerint ez nem fog megtörténni, mert a Jobbik nem hagyja, minden kezet, ami a magyar földért nyúl, a párt majd ellök.

"Az egész rendszert le kell váltani"

Vesszen Trianon! - ezzel fogadták a jobbikos tüntetők a francia Nemzeti Front európai parlamenti képviselőjét. A francia politikus arról beszélt, hogy a magyarok 1956-ban és most is példát mutatnak. Szerinte akkor a kommunizmus, most az EU ellen harcolnak.

Vona Gábor a Jobbik tüntetésén
©

Kötelességünk ellenállást tanúsítani - mondta Morvai Krisztina, aki a családon belüli erőszakot hozta fel példaként: folyamatos lelki terror alatt vagyunk, mert azt sulykoljál, hogy nem állhatunk a saját lábunkra. Morvai Krisztina követendő példaként említette egy férfi esetét, aki a városba érkező "cigány gengszter arcába fegyvert nyomott, mire az többet nem ment a városba". Morvai arról beszél, hogy 56 nem lezárt történelem, mert a hazánk nem független, nem gyakorolhatjuk önrendelkezési jogunkat, és folyamatosan megaláznak minket. Mint mondta, az egész rendszert le kell váltani.

Murányi Levente parlamenti képviselő szerint Pongrácz Gergely, az ő egykori parancsnoka az ő kezükbe adta a lyukas zászlót. Azt kifogásolta, hogy a mai napig nem vonták felelősségre az 1956-os és a 2006-os bűnösöket. Murányi azt mondta, ő tudja, "milyen jó érzés kommunistát lőni".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Aki már a szocializmusban is felvetette, hogy a kultúra áru - 95 éves lenne Liska Tibor

Aki már a szocializmusban is felvetette, hogy a kultúra áru - 95 éves lenne Liska Tibor

Akkora a szmog, hogy két településen már veszélyes a levegő minősége

Akkora a szmog, hogy két településen már veszélyes a levegő minősége

Bodrogi Gyula: Római katolikusan játszani? Én ezt még tréfának is egy kicsit ízléstelennek tartom

Bodrogi Gyula: Római katolikusan játszani? Én ezt még tréfának is egy kicsit ízléstelennek tartom