szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hivatalos adatok szerint több mint 400 ezren úgy veszik igénybe az egészségügyi ellátást ma Magyarországon, hogy nem jogosultak rá. Felvetődött az arcképes taj-kártya bevezetése, jövőre pedig előírnák, hogy a taj-kártya mellett arcképes igazolványt is kötelező lesz bemutatni - írja csütörtöki számában a Világgazdaság.

A társadalombiztosítási potyautasok valós száma nem ismert, ugyanis sokaknál ki sem derül, hogy nem fizetnek járulékot, mert nem saját taj-kártyájukat használják - írta a VG.

Ezért felvetődött az arcképes taj-kártya bevezetése. A legújabb egészségügyi salátatörvényből kitűnik, hogy már jövőre előírnák, a taj-kártya mellett arcképes igazolványt is kötelező lesz bemutatni az orvosnál.

A taj-számok ellenőrzését 2007-ben vezették be. Egy számvevőszéki vizsgálat szerint az ellenőrzések nyomán 2006-ról 2010-re 1,3 millióról 442 ezerre csökkent azoknak a száma, akik taj-számmal igen, jogviszonnyal azonban nem rendelkeztek.

Az egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetők száma 2007-ről 2008-ra 143 ezerről 269 ezerre emelkedett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!