szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ténymegállapító albizottságot hozna létre az LMP annak tisztázására, hogy milyen összefüggések vannak a kilencvenes évek olajügyleteiben is felbukkant személyek, egyes bűnözői körök és a titkosszolgálat között - jelentette ki Mile Lajos a Magyar Nemzetnek.

A lap pénteki számában megjelent cikkben a parlament nemzetbiztonsági bizottságának LMP-s tagja arról beszélt, szerinte használna a titkosszolgálatok hitelességének, ha a testület ilyen módon tekintené át, milyen kapcsolatban álltak egymással a polgári, valamint a katonai nemzetbiztonsági szolgálatok és a bő két évtizede színre lépett alvilág. 

A képviselő a lap kérdésére, hogy miként vélekedik a Gyurcsány-kormány által a Nemzetbiztonsági Hivatal élére kinevezett Laborc Sándor és az olajszőkítési ügyleteiről elhíresült P. Tamás kapcsolatáról, azt mondta: az ilyen kapcsolat különleges műveleti célból indokolt lehet, ám azt tisztázni kell, hogy ők ketten milyen formában, milyen körülmények között és milyen célból találkoztak. 

Szavai szerint a ténymegállapító bizottságnak azután lenne szerepe, hogy a szolgálatok végeznek azokkal a belső vizsgálatokkal, amelyek a kilencvenes évek elejétől tekintik át a nemzetbiztonsági szervek és az alvilági körök kapcsolatait. A bizottságnak arra is választ kell kapnia, hogy milyen mélységig vizsgálódtak a szolgálatok, és meddig tartottak esetleges együttműködések.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt Barrel Zoltán újpesti önkormányzati képviselő

Meghalt Barrel Zoltán újpesti önkormányzati képviselő

„Tökéletes digitális oktatatást lehet csinálni akár eszköz nélkül is”

„Tökéletes digitális oktatatást lehet csinálni akár eszköz nélkül is”

Újabb kísérlettel ellenőrizhetik az AstraZeneca oltásának hatásosságát

Újabb kísérlettel ellenőrizhetik az AstraZeneca oltásának hatásosságát