szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Átadták a Hidegkúti Rendészeti Központot a főváros II. kerületében kedden. Az intézményben 24 órás rendőri jelenlét lesz, ide kötöttek be öt térfigyelő kamerát is, amelyekkel a környék leginkább veszélyeztetett területeit figyelik.

Az átadáson Pintér Sándor belügyminiszter elmondta, hogy a Hidegkúti Rendészeti Központ működtetéséhez a rendőrség biztosította a megfelelő létszámot. A környéken élők nagyobb biztonságban tudhatják magukat azáltal, hogy a közelben bármikor elérik a rendőröket és kamerarendszer figyelni a veszélyeztetett területeket.

Láng Zsolt (Fidesz-KDNP) II. kerületi polgármester azt mondta: az önkormányzat 65 millió forintból alakította ki az új központot, amely korábban egy "összedőlés szélén álló" ingatlan volt.

Az önkormányzat a 17 ezres városrész biztonságához évről évre igyekszik hozzájárulni. Példaként említette a két és fél éve szintén önkormányzati forrásból kialakított mentőállomást, így ahhoz hasonlóan a rendészeti központból is percek alatt kiérnek a rendőrök a veszélyeztetett helyszínekre a családi házas övezetben.     

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!