szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az állami bevételekkel két éve garázdálkodó nemzetgazdasági miniszter három súlyos ajándékot gyömöszölt a már így is tele lévő hócipőnkbe - írja közeményében az MSZP-s Tukacs István.

Amilyen rosszul indult, annál sokkal rosszabbul végződött az év. A katasztrofálisan elszabott gazdaságpolitika hatására soha nem látott megszorításokat rakott ki tündérmesés puttonyából Matolcsy György - fogalmaz csütörtöki közleményében Tukacs István MSZP-s képviselő.

"Az állami bevételekkel két éve ga(rá)zdálkodó miniszter három súlyos ajándékot gyömöszölt a már így is tele lévő hócipőnkbe. Először 397 milliárdos, majd a 367 milliárdos, végül – mivel még ez sem volt elég – 90 milliárdos megszorítást" - írja a politikus, aki szerint, már abból is látszik Matolcsy egetverő tehetségtelensége, hogy képtelen volt egyetlen lépéssel megoldani az elbaltázott költségvetés egyenlegét.

"Ám a valódi felelősség Orbán Viktoré, aki már képtelen felismerni a minisztere fejében kavargó mesevilág és a valóság közti jelentős különbséget" - véli az MSZP-s képviselő. "A csomagok ráadásul annak ellenére érkeztek a nyakunkba, hogy az Orbán-kormány 30 hónap alatt 30 adót vezetett be. De ez sem volt elég" - teszi hozzá

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!