szerző:
MTI/Világgazdaság
Tetszett a cikk?

A Friends of Hungary Alapítványtól a Miniszterelnökséghez kerül át annak a csaknem négymilliárd forintnak a legnagyobb része, amellyel a kormány a külföldön élő magyarok "nemzeti identitásának és a nemzeti összetartozás kötelékeinek erősítését" igyekezett támogatni – írja a keddi Világgazdaság a Magyar Közlönyre hivatkozva.

Az Egyesült Államokban bejegyzett Friends of Hungarynek szánt felhalmozási és működési költségvetést – összesen 3,88 milliárd forint – a 2012-es költségvetésből, pontosabban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) rendkívüli kormányzati intézkedésekre szánt keretéből finanszírozta a kormány.

Ennek a nagyobbik része, 3,1 milliárd forint, vagyis 15 millió dollár az alapítvány vagyona, a mostani átcsoportosítás nyomán ez nullázódott le, és - 3,375 milliárd forint összeggel - került át a Miniszterelnökséghez.

Megváltozott az idei büdzsében szereplő támogatás is: működési költségvetés helyett "támogatás és adomány biztosítása" sorral, az NFM-től ugyancsak a Miniszterelnökséghez került át a 612 millió forintos összeg. Két hete arról született határozat, hogy az alapítványt 2062 végéig a Miniszterelnökség felügyeli - olvasható a lapban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
10 millióra büntették a Wizz Airt az ügyfélszolgálata miatt

10 millióra büntették a Wizz Airt az ügyfélszolgálata miatt

Alkoholt is árult a Központ, de ez nem szabályellenes

Alkoholt is árult a Központ, de ez nem szabályellenes

Kézilabda-vb: újabb győzelem után negyeddöntős a magyar válogatott

Kézilabda-vb: újabb győzelem után negyeddöntős a magyar válogatott