szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem lehet különbséget tenni az Európai Unió állampolgárai között, ezért nem lehet olcsóbb a parlamenti belépő a magyaroknak – közölte az Országgyűlés sajtóirodája csütörtökön. Csütörtökön a Magyar Narancs Online írt arról, hogy január elsejétől a magyar állampolgároknak is fizetniük kell azért, hogy meglátogathassák a Parlament épületét, már nem ingyenes a belépés.

A színvonalas, többnyelvű, a látogatók igényeit és érdeklődését kiszolgáló idegenvezetés jelentős költséget ró az Országgyűlés Hivatalára. A kiadások, vagyis az idegenvezetés, kísérő őrszemélyzet, biztonsági intézkedések díja és a látogatáshoz kapcsolódó rezsi fedezésére január elsejétől az uniós állampolgárok is belépési díj ellenében vehetnek részt a parlamenti sétán - írták.

Ez az összeg (1750 forint) a fele az unión kívüli állampolgárok belépő díjának (3500 forint). Mivel az Európai Unió állampolgárai között nem lehet kivételt tenni, így a mindenkori látogatási díjat nem lehet a magyar állampolgárok számára egységesen kedvezőbben megállapítani.

Közölték azt is, hogy a belépők árát az európai múzeumi és parlamenti jegyárak figyelembevételével határozta meg az Országgyűlés Hivatala.

A jegyvásárlás az internetes foglalás és fizetés bevezetésével jóval kényelmesebbé és előre tervezhetővé vált, sikerült elkerülni a korábbi sorállást is. A látogatási központ megépítésével pedig még több kényelmi szolgáltatást vehetnek majd igénybe a hazai és külföldi turisták.

Nemzeti ünnepeken továbbra is ingyenesen látogatható a Szent Korona, és továbbra is ingyenesen látogathatják az Országházat a diákcsoportok (például osztálykiránduláson), valamint az országgyűlési képviselők által szervezett látogatócsoportok - olvasható a tájékoztatóban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghosszabbították az őszi szünetet a Színművészetin

Meghosszabbították az őszi szünetet a Színművészetin

"Csehországban meg kell hosszabbítani a szükségállapotot"

"Csehországban meg kell hosszabbítani a szükségállapotot"

Táskák és alkohol: ez fogy a luxustárgyak piacán járvány alatt

Táskák és alkohol: ez fogy a luxustárgyak piacán járvány alatt