szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az UNICEF gyerekjóléti kutatásának eredményeire reagált az MSZP közleményben. Az adatok azért is megrázóak, mert a kutatás alanyai főként a középosztályból kerültek ki - írták.

Megdöbbentő adatok láttak napvilágot az UNICEF hazánkban készített gyerekjóléti kutatásában. A jelentés szerint Magyarországon minden második gyermek nélkülöz. Az adatok azért is megrázóak, mert a kutatás alanyai főként a középosztályból kerültek ki (a telefonos megkérdezés kizárta a telefon nélküli háztartásokat), így az igazán mélyszegénységben élők nem ronthatták a statisztikát - írta az MSZP Országos Elnöksége közleményben szerdán.

Már mindenki érzi a bőrén, hogy az Orbán-kormány gazdaságpolitikája hova juttatta az országot. Pontosan tudjuk, mennyivel ér kevesebbet a pénzünk most, mint a 2010-es kormányváltás előtt. Most az UNICEF adataiból kiderült, kik a legnagyobb vesztesei az Orbán-rendszernek. Azok, akik a legkiszolgáltatottabbak, akik a jövőt jelentenék az országnak. Lesújtó adat az is, hogy hazánkban évente 5200 öt éven aluli gyerek hal meg. Ezzel Európa sereghajtói között vagyunk - írták a közleményben.

Világosan látszik, hogy a gazdagokat támogató orbáni politika nem csak azt hagyja az út szélén, akinek nincs semmije, de a középosztályból lecsúszó családok gyermekei számára sem tudja az egészséges fejlődést biztosító minimális feltételeket megteremteni. A mélyszegénységben élőkről nem is beszélve - írták.

Különösen fájdalmas, hogy a Fidesz-kormány nemcsak a jelent, de a jövőt is kilátástalanná tette a fiatalok számára. Aki teheti, azt itteni munkanélküliség és a megalázóan alacsony bérek miatt külföldre menekül. Nem csoda, hogy a legfrissebb adatok szerint 39 ezerrel csökkent egy év alatt az ország lakossága (ez nagyjából Dunakeszi teljes népessége) - olvasható a szocialisták közleményében. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Növekedni tudott tavaly a kínai gazdaság

Növekedni tudott tavaly a kínai gazdaság

Sikerült létrehozni az északi szélesszájú orrszarvú két újabb embrióját

Sikerült létrehozni az északi szélesszájú orrszarvú két újabb embrióját

Müller Cecília: Számítanunk kell arra, hogy a brit variáns nagyobb mértékben fog fertőzni

Müller Cecília: Számítanunk kell arra, hogy a brit variáns nagyobb mértékben fog fertőzni