szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kezdeményezni fogják Papcsák Ferenc zuglói polgármester hivatali jogköreinek megvonását a csütörtökre tervezett testületi ülésen – értesült a Blikk.

"A polgármester úrnak eddig teljhatalma volt Zuglóban, korlátozás nélkül csoportosíthatott át a költségvetési pénzekből, egy személyben döntött a közbeszerzésekről. Most, hogy az oktatás is hozzá került, tanácsos könnyíteni a terhein, és megvonni néhányat a feladatai közül" – mondta a Blikknek egy neve elhallgatását kérő fideszes önkormányzati képviselő.

A belső háború másfél héttel ezelőtt robbant ki, amikor a fideszes polgármester váratlanul képviselőtársai elé tárta szavazásra a BVSC lerobbant Szőnyi úti sporttelepe ingyenes átvételének tervét. Az ötlet helyességéről a BVSC tiszteletbeli elnökeként is tevékenykedő Papcsák hiába győzködte a zuglói képviselőket, akik nem szívesen akasztottak volna újabb, évi kb. 300 milliós koloncot az anyagi gondokkal küzdő kerület nyakába.

Még a helyi Fidesz is leszavazta 8:7 arányban Papcsák javaslatát, aki ezt követően megvonta saját alpolgármestere, az oktatási ügyekért felelős Ferdinandy István jogköreit. Papcsák Ferenc közleménye szerint a zuglóiak támogatják, így továbbra is szorgalmazza a telep átvételét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!