szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Most szombaton rendezik az utolsó nagy Critical Mass biciklisfelvonulást Budapesten, ami várhatóan több tízezres biciklis tömeget vonz majd a belvárosba. A rendezvények miatt több utat is le kell majd zárni.

A Critical Mass ideje alatt több út egyáltalán nem vagy csak nagyon lassan lesz járható és keresztezhető. A  felvonulás során 350 önkéntes rendező biztosítja a tömegközlekedési eszközök gyors áthaladását, elsősorban a villamosokét, melyek várhatóan zavartalanul járhatnak – közölték a szervezők.

A felvonulás 16 órakor kezdődik a XIII. kerületi Carl Lutz rakparton, ahol 10 órától Szevasz Tavasz néven bringás napot tart a Magyar Kerékpárosklub.

A biciklis felvonulás a pesti alsó rakpartok, Közraktár utca, Petőfi híd, budai alsó rakpartok, Halász utca, Fő utca, Alagút, Attila út, Lánchíd utca, Clark Ádám tér, Lánchíd, József Attila utca, Andrássy út, Városliget útvonalon halad, majd várhatóan 18:30-kor végződik.


View Critical Mass Budapest 2013.04.20. in a larger map

Emiatt lezárják az Andrássy utat, a Lánchidat, az Alagutat, az Attila utat, a Fő utcát, az alsó rakpartokat, illetve a Petőfi hidat budai irányban. Nagy torlódás várható a kis- és Nagykörúton, valamint a Dózsa György úton. A rendezők kerülőútnak az Árpád hidat, Erzsébet hidat, Rákóczi hidat, a Hungária körutat és az Alkotás utat javasolják.

A tömegközlekedési eszközök közül a metrók és villamosok használata ajánlott, a Clark Ádám téren áthaladó buszok a rendezvény ideje alatt nem járnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!