szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Fidesz szóvivője szerint a trafikpályázatok eredményét kritizáló baloldal el akarja terelni a figyelmet "az ő valódi dohányügyükről", ráadásul a dohányboltok esetében is a multicégek érdekeit képviselik.

Zsigó Róbert pénteki budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a baloldal láthatóan nagy bajban van, mert állandóan dohánykérdésről beszél, holott "a valódi dohányügyről" kellene, arról, hogy "az alvilággal is szövetkeztek, és az alvilágtól a dohányt is elfogadták volna azért, hogy 2010-ben ne bukjanak meg a választásokon". Szavai szerint a baloldal kezd erkölcsileg vállalhatatlanná válni.

A kormánypárt szóvivője kijelentette: nyílt, törvényes folyamat alapján bírálták el a trafikpályázatokat. A korábbinál jóval kevesebb, 5-6 ezer trafik működik majd Magyarországon a jövőben, ami természetesen érdeksérelmekkel jár, ám ezzel 5-6 ezer családi vállalkozás kap lehetőséget üzemeltetésre, nem pedig multik – magyarázta.

Ez természetesen a baloldalnak nem tetszik, ahogyan a bankadó vagy a rezsicsökkentés sem, hiszen ők nem az emberek vagy a kis- és középvállalkozások érdekeit képviselik, hanem a multikét – mondta Zsigó Róbert.

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke pénteken közölte: pártja a trafikpályázatok eredményének érvénytelenítését követeli. Arra hivatkozott, hogy a dohánypiac újraosztása a korábban meghirdetett célokkal – a kis- és közepes vállalkozások támogatásával, a tartósan munkanélküliek álláshoz juttatásával – ellentétesen történt meg, 40 ezer család megélhetését veszi el, ráadásul jogorvoslati lehetőség nélkül. Hozzátette: a pályázatokon jelentős részben fideszes politikusok és barátaik érdekeltségei, illetve Fidesz-közeli cégek győztek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!