szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Jogerősen három év börtönbüntetéssel sújtotta kedden a Szegedi Ítélőtábla azt a férfit, aki 2011-ben testvérével elrabolta korábbi élettársát, és arra akarta kényszeríteni, hogy közös gyermekükkel költözzenek Angliába.

A jelenleg 38 esztendős Bogdán Péter és a későbbi sértett élettársi kapcsolatban éltek, 2007-ben gyermekük született. Viszonyuk azonban megromlott, és 2011 nyarán szétköltöztek. A férfi azonban nem tudott ebbe belenyugodni. 

2011. szeptember 18-án éjszaka a vádlott, testvére és két ismerőse segítségével, tiltakozása ellenére elvitte szegedi lakásáról az asszonyt, azzal, hogy közös gyermekükhöz mennek a Bács-Kiskun megyei Bátmonostorra, ahonnan a férfi származik. A vádlott a faluba érve felelősségre vonta a sértettet amiatt, mert kapcsolatuk megszakadt, majd közölte, addig nem engedi szabadon, amíg meg nem ígéri, hogy munkahelyén felmond, és közös gyermekükkel együtt kiköltöznek Angliába. Az asszony végül kényszerből ígéretet tett arra, hogy a kéréseket teljesíti. A nő azt állította, reggel 5 órára dolgozni kell mennie, és vissza kell térnie Szegedre. A vádlott a testvérével vissza is vitte az asszonyt a városba, ahol a nő a munkahelyéről értesítette a rendőrséget.

A táblabíróság emberrablás bűntettében mondta ki bűnösnek Bogdán Pétert, és jogerősen három év börtönnel sújtotta. Testvére személyi szabadság megsértése bűntettéért és testi sértés vétségéért másfél év börtönt kapott. A bűncselekményben segédkező ismerőseik felfüggesztett szabadságvesztése már korábban jogerőre emelkedett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több játékos és szinte az egész edzői stáb koronavírusos a kisvárdai focicsapatnál

Több játékos és szinte az egész edzői stáb koronavírusos a kisvárdai focicsapatnál

Együtt látható Madonna összes gyereke az ünnepi videón

Együtt látható Madonna összes gyereke az ünnepi videón

1,8 milliárd csillag: rengeteg új adattal bővült a Tejútrendszerről készített legpontosabb térképünk

1,8 milliárd csillag: rengeteg új adattal bővült a Tejútrendszerről készített legpontosabb térképünk