szerző:
MTI-OS
Tetszett a cikk?

A román kisgép aktív katonai légteret érintett, de sem a katonai, sem a civil irányítással nem vette fel a kapcsolatot, ezért az éppen gyakorló riasztást végrehajtó Gripen géppár repülési feladatát éles riasztássá minősítették.

Szerda reggel egy Románia irányából érkező, Velencébe tartó PA-28 típusú kisgép lépett be az ország légterébe – adta hírül a Honvédelmi Minisztérium.

Útvonala során aktív katonai légteret érintett, de sem a katonai, sem a civil irányítással nem vette fel a kapcsolatot, ezért 9 óra 47 perckor az éppen gyakorló riasztást végrehajtó JAS-39 típusú magyar Gripen géppár repülési feladatát éles riasztássá minősítették.

A Gripenek vizuálisan azonosították a kisgépet, amely ezt követően felvette a rádiókapcsolatot a illetékes irányító szolgálattal, majd elhagyta az ország légterét.

A vadászgépek riasztására jelen esetben is a magyar légtér védelme és a magyar állampolgárok biztonsága érdekében volt szükség – írták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Halott jelölt nyert választást egy román községben

Halott jelölt nyert választást egy román községben

Ketten indulnak a polgármester-választáson Cserdiben

Ketten indulnak a polgármester-választáson Cserdiben

38 év PC-történelem egyetlen videón: honnan hova jutott a kultjáték Flight Simulator?

38 év PC-történelem egyetlen videón: honnan hova jutott a kultjáték Flight Simulator?