szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Most derült fény egy áprilisi fiaskóra: a magyar kormány politikája elleni tiltakozásul külföldi egyetemi hallgatók egy csoportja kivonult Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügy-miniszter beszédéről, amelyet egy budapesti nemzetközi rendezvényen tartott – adta hírül az Index.

Nagy Dávid HÖOK-elnök számolt be az Európai Hallgatói Unió (ESU) áprilisi, budapesti közgyűlésén történtekről – írta az Index. Nagy szerint a vállaltan baloldali diákok látványosan kivonultak a közigazgatási és igazságügy-miniszter beszéde alatt.

"Rendezvényünket sajnálatos módon beárnyékolja egy udvariatlan, politikailag irányított akció, melyet egyes germán nyelvcsaládhoz tartozó hallgatói szervezet próbált megvalósítani" – fogalmazott a HÖOK-elnök. Nagy Dávid szerint a német, osztrák és svájci hallgatói szervezetekből verbuvált csoport a magyar kormányt bíráló indítványt igyekezett beterjeszteni, ezt azonban az ESU közgyűlése nagy többséggel leszavazta.

Nagy Dávid sértőnek érezte a nyugat-európai diákszervezetek akcióját. Kiss Dávid, a HÖOK elnökségi tagja is úgy látja, a kormányellenes akcióval a német diákok a házigazda szervezetet, azaz a HÖOK-ot sértették meg.

A HÖOK-osok nem tudták pontosan, hogy mi ellen tiltakoztak a diákok, de valószínűsítik, hogy az alaptörvény negyedik módosítását kifogásolták, amely alkotmányba foglalja a hallgatói szerződések intézményét, azaz a diákok röghöz kötését.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tóta W.: Az új miniszterelnök

Tóta W.: Az új miniszterelnök

Könnyen lehet, hogy a poszt-Covid-szindróma népbetegség lesz

Könnyen lehet, hogy a poszt-Covid-szindróma népbetegség lesz

Hatalmas bírságokat hoznak össze minden évben a külföldi autósok

Hatalmas bírságokat hoznak össze minden évben a külföldi autósok