szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szerkesztői döntéssel eltávolították a Bors online verziójából azt a cikket, amely szerint egy ismert magyar közszereplő saját kislánya sérelmére követett volna el szexuális visszaélést.

A hvg.hu kérdésére Pallagi Ferenc, a Bors főszerkesztője azt mondta: a cikk online verziójának eltávolítása szerkesztői döntés volt, miután a lap által ismert magyar közéleti szereplőként aposztrofált, a gyermekével szembeni szexuális visszaéléssel soha meg nem gyanúsított férfivel szemben volt élettársa által felhozott pedofil-vádat az ügyön dolgozó kollégái nem találták megalapozottnak. „Kétségek merültek fel a cikk forrásának hitelességével kapcsolatban” – mondta a hvg.hu-nak Pallagi Ferenc.

Saját ötéves kislányát zaklathatta szexuálisan egy, a magyar politikai köz­életben is ismert személy – írta a Bors. A középkorú férfi nem bejegyzett élettársi kapcsolatából született gyermeket a rendőrség is meghallgatta.

A Bors nyomtatott száma azt írta, pontos tudomása van a feltételezett gyermekzaklató személyéről, azonban mivel eddig nem gyanúsították meg hivatalosan, személyiségi jogai védelmében nem tehetik közzé még a monogramját sem.

A férfi egyébként névtelenül elmondta a történetet saját nézőpontjából az Nők Lapjának. Ebben hosszan ír arról, hogyan romlott meg kapcsolata élettársával, és hogyan nevelték hónapokon keresztül felváltva a gyereküket, és hogyan végződött a gyermekelhelyezési per. Aztán négy-öt hónappal ezelőtt az anya elvitte a gyereket, kivette az óvodából és a szűk baráti körnek sem árulta el, hova vitte a kislányt. Írt arról is, hogy a gyereknek a BRFK-n tanúvallomást kellett tennie, ahol arról kérdezgették, milyen szexuális játékokat játszottak. A férfi szerint a vád komolytalanságát az igazolja, hogy a gyermekügyi pert vezető bíró sem foglalkozott vele, eddig egy rendőr sem kereste fel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fél évszázados melegrekord dőlt meg pénteken

Fél évszázados melegrekord dőlt meg pénteken

Egy elfeledett tiltakozás: Paptanár, bankelnök és író és gróf is fellépett a svábok kitelepítése ellen

Egy elfeledett tiltakozás: Paptanár, bankelnök és író és gróf is fellépett a svábok kitelepítése ellen

Doku360: Nem tudom, hogy fel tudnám-e adni

Doku360: Nem tudom, hogy fel tudnám-e adni