szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A főpolgármester szerint többször jelezte az Átlátszó.hu főszerkesztőjének, hogy magánbeszélgetést folytatnak, és egy későbbi interjúról tárgyaltak, így inkorrekt volt a portál főszerkesztőjének eljárása. Az sem igaz, hogy a főváros lemondott a mobilgátról, megvárják az MTA állásfoglalását, azután döntenek. Bodoky Tamás főszerkesztő szerint Tarlós magára vette a neve nélkül idézett mondatot.

"Felfüggesztjük, hagyjuk a francba az egészet, azokra hárítom a felelősséget, akik megakadályozták, majd Becker úr és az atlatszo.hu mehet homokzsákokat pakolni!"  - az Átlátszó.hu főszerkesztője, Bodoky Tamás Facebook bejegyzése szerint ezt mondta neki az Átlátszó Római partra tervezett mobilgáttal kapcsolatban írt cikkének egyik érintettje. A bejegyzés nyilvánosságra kerülése után a főpolgármester azt mondta a hvg.hu-nak, Bodoky Tamás torzítva idézte az elhangzottakat.

„Az Átlátszó.hu közölt egy írást, ami szerintem tele volt pontatlanságokkal, ezért felhívtam Bodoky Tamást, hogy tisztázzuk ezeket. Végig hangsúlyozottan magánbeszélgetést folytattunk, ezt többször is tisztáztuk egymás között, és megegyeztünk, hogy valamikor a napokban adok egy interjút az Átlátszónak. Bodoky Tamás még meg is kérdezte, hogy megírhatja-e ezt a beszélgetést, de kértem, hogy ne, majd az interjúban mindent tisztázunk. Ezek után nagyon inkorrektnek tartom, hogy a beszélgetés egyes elemei torzítva a nyilvánosságra kerülnek, ilyet még nem tapasztaltam a magyar sajtóban” – mondta Tarlós István.

A hvg.hu kérdésére, hogy valóban elmarad-e a mobilgát megépítése, Tarlós István azt mondta, ez sem igaz, arról beszélt, hogy megvárják az MTA szakvéleményét az ügyben, ez akár egy héten belül is elkészülhet.

Tarlós szövegére reagálva az Átlátszó.hu főszerkesztője, Bodoky Tamás lapunknak elmondta, hogy mivel Tarlóssal valóban abban állapodtak meg, hogy az általuk bonyolított beszélgetés magánbeszélgetés, ezért ő semmilyen formában nem is hozta nyilvánosságra azt, hogy a párbeszédet a főpolgármesterrel folytatta volna, mindössze egy mondatot idézett a Facebookon, a megszólalót nem megnevezve. Ha már azonban Tarlós megvádolta az Átlátszót, Bodoky úgy érzi, felhatalmazta őt ezzel arra, hogy megerősítse, az említett beszélgetés valóban Tarlós Istvánnal zajlott, aki ennek alkalmával - tette hozzá a főszerkesztő - többszöri kérdésére sem volt hajlandó cáfolni az Átlátszó.hu cikkének főbb állításait, amelyek szerint vészhelyzet esetén a főváros által tervezett mobilgát alkalmatlan lenne a Római-part és a Pók utcai lakótelep védelmiére.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lancet: Nem halálosabb a koronavírus brit mutánsa, csak sokkal fertőzőbb

Lancet: Nem halálosabb a koronavírus brit mutánsa, csak sokkal fertőzőbb

Belföldi repülőjáratokat tiltanak Franciaországban ott, ahol vonattal is lehet menni

Belföldi repülőjáratokat tiltanak Franciaországban ott, ahol vonattal is lehet menni

Földrengés rázott meg két görög szigetet

Földrengés rázott meg két görög szigetet