szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Főgáz azért szünetelteti a gázszolgáltatást 184 fővárosi épület több mint 2500 fogyasztójánál, mert az ingatlanok csatlakozóvezetéke nem alkalmas biztonságos gázszolgáltatásra, vagy a tulajdonos kérte a társaságot a szolgáltatás szüneteltetésére - közölte György István városüzemeltetési főpolgármester-helyettes pénteken az MTI-vel.

A Főgáz korábban a sajtón keresztül hívta fel a lakosság, a társasházi közösségek és a társasházi képviselők figyelmét a csatlakozóvezetékek és egyéb berendezések felülvizsgálatának, valamint javításának fontosságára azzal, hogy így elkerülhetők a balesetek. Az esteleges hibák elhárításáig azonban nem lehet biztosítani a gázszolgáltatást.

A közlemény emlékeztet rá, hogy a 184 épületet érintő problémák csaknem egy év alatt halmozódtak fel, de a beavatkozás katasztrófamegelőzési és életvédelmi okokból nem halasztható tovább. 

A Főgáz kizárólag a jogszabályban meghatározott, műszaki-biztonsági szempontból, hatósági megkeresésre vagy a tulajdonosok kérésére, illetve felújítás során szüneteltetheti a szolgáltatást. A társaság az érintett ingatlanok tulajdonosait értesíti a tervezett gázszünetről. A gázszolgáltatás újraindítására csak a hiba elhárítása és a sikeres műszaki-biztonsági ellenőrzés után lehetséges.

A közlemény szerint a városvezetés részletes tájékoztatást kért a Főgáztól a kialakult helyzetről, és szükség esetén további tulajdonosi intézkedéseket tesz, addig azonban az érintettek türelmét kérik.

A Világgazdaság csütörtökön írt arról, hogy a Főgáz 184 fővárosi társasházban szünetelteti a szolgáltatást műszaki okok miatt, mert a lakástulajdonosok nem újították fel a vezetékeket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
UV-fénnyel védték a vírusoktól egy rotterdami előadás táncosait

UV-fénnyel védték a vírusoktól egy rotterdami előadás táncosait

„Csodálatos érzés”: Kinyitottak a mozik New Yorkban

„Csodálatos érzés”: Kinyitottak a mozik New Yorkban

Agysérüléstől az izmok elsorvadásáig – Magyarországon is egyre több volt Covid-beteg szorul rehabilitációra

Agysérüléstől az izmok elsorvadásáig – Magyarországon is egyre több volt Covid-beteg szorul rehabilitációra