szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nettó 50 ezer forinttal jutalmat adott két budapesti és négy szigetszentmiklósi rendőrt a BKV és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a kábellopások felderítésében végzett munkájukért.

A kábellopások a BKV-nak tetemes anyagi kárt, utasaink számára pedig kényelmetlenséget, időveszteséget és balesetveszélyt jelentenek, a közösségi közlekedés biztonságos és folyamatos fenntartása pedig mindannyiunk közös érdeke – fogalmazott a jutalmakról szóló közös közleményében a BKK és a BKV.

Az elmúlt időszakban a budapesti és a szigetszentmiklósi rendőrök letartóztattak több, kábellopással gyanúsítható személyt is. "Az akció hatékonyságát mutatja, hogy június hónapban jelentősen csökkent a kábellopások, illetve a kábellopási kísérletek száma. A Pest megyei vonalszakaszon megszűntek a kábellopások, az ügyben négy személyt fogott el a rendőrség, akiket a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett" – olvasható a közleményben.

Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója és Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója a sikeres nyomozás elismeréséül személyenként nettó ötvenezer forint pénzjutalmat adott át a nyomozásban részt vevő hat rendőrnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A T-rex olyan lassan sétált, hogy egy ember is lehagyhatta volna

A T-rex olyan lassan sétált, hogy egy ember is lehagyhatta volna

A jegybankelnök fia, Matolcsy Ádám cégétől kerülhettek bútorok a jegybank új épületébe

A jegybankelnök fia, Matolcsy Ádám cégétől kerülhettek bútorok a jegybank új épületébe

Révész Sándor: Szuper!

Révész Sándor: Szuper!