szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Feljutott az NB I-be a Tállai András államtitkár által vezetett focicsapat, és a kormány azonnal a segítségére is sietett: 400 millió forint támogatást kapnak. A Mezőkövesd Zsóry FC már korábban, a társasági adókedvezményekből is kapott egy jelentősebb összeget, de az MTK ellen már úgy állhat ki, hogy teljesen biztos lesz az anyagi háttere.

A rendkívüli intézkedésekre elkülönített tartalékból csoportosít át a kormány 400 millió forintot a kormány a Mezőkövesd Zsóry Futball Club Kft. fejlesztésére. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny csütörtöki számában jelent meg, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes aláírásával. A határozat értelmében a cégnek el kell számolnia az összeg felhasználásával, az esetleges maradványt pedig vissza kell fizetnie.

A Mezőkövesd Zsóry Futball Club idén megnyerte az NB II. keleti csoportjának bajnokságát, így jogot szerzett arra, hogy az első osztályban induljon. Az első élvonalbeli mérkőzését július végén játsza az MTK ellen Budapesten. A csapatot működtető gazdasági társaság egyetlen tulajdonosa a Mezőkövesdi Zsóry Sportegyesület, amelynek elnöke Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára, a város korábbi polgármestere.

Tállai június elején azt nyilatkozta, hogy számítanak „tisztességes, korrekt, futballszerető tulajdonostársakra”, vagyis szívesen látnának befektetőket a klubnál, de az addigi egyetlen tárgyalás eredménytelenül zárult.  „Az önkormányzat mögöttünk áll, és társasági adóból is sok forrást meg lehet szerezni, meg is tesszük a következő körben is” – mondta a klubelnök-államtitkár, utalva arra, hogy év elején az egyesület 71 millió, a kft. pedig további 117 millió támogatáshoz jutott a társasági adókedvezmény rendszerből (TAO).

A klub vezetői mintha már ekkor a feljutásra gondoltak volna, legalábbis azt jelentették be, hogy a pénz legnagyobb részét a pálya fejlesztésére fogják fordítani, hogy legyen villanyvilágítás, műfüves edzőpálya és megfelelő eredményjelző.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elhunyt 245 beteg, 8053 az új fertőzött

Elhunyt 245 beteg, 8053 az új fertőzött

Elhunyt 206 koronavírus-fertőzött, a beoltottak száma 2,83 millió

Elhunyt 206 koronavírus-fertőzött, a beoltottak száma 2,83 millió

Ez történt: Kiderült, hogy a modernásoknál több a mellékhatás, mint a pfizereseknél

Ez történt: Kiderült, hogy a modernásoknál több a mellékhatás, mint a pfizereseknél