szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy ülésszak alatt sok száz üveg sör és bor fogy el az országházi büfében, a legnagyobb fogyasztás az ülésnapokra esik – számolt be a Blikk.

Bár szigorúbb lett a parlamenti házirend, továbbra is zavartalanul ihatnak a képviselők az országházban – számolt be a Blikk.

"A beléptetéskor a józanságot az országgyűlési őrség, illetve az épületekben dolgozók esetén a munkahelyi vezetők ellenőrzik. Az ellenőrzés szemrevételezéssel történik" – válaszolt a lap kérdésére a Parlament sajtóirodája. A belépést olyan olyan szintű alkoholos állapot esetén tagadják meg, ami zavarná a parlamenti munkát, működést, ami nem méltó az országházhoz – tették hozzá.

A parlament épületében azonban már nem kell szondáztatástól tartaniuk, pedig az ország egyedüli munkahelyeként szeszes italokat is lehet kapni büfében és az étteremben. Ezen a gyakorlaton az Országgyűlés sajtóhivatalának tájékoztatása szerint továbbra sem kívánnak változtatni, mint ahogy az alkohol bevitele sem tilos az épületbe, azt nem kobozhatja el az őrség.

"Egy ülésszak alatt sok száz üveg sör és bor fogy el az országházi büfében, a legnagyobb fogyasztás az ülésnapokra esik – tudta meg a Blikk a vendéglátó-helyiséget üzemeltető cég egyik munkatársától. "Bár az is igaz, hogy tapasztalataink szerint az utóbbi néhány évben senki sem öntött fel túlságosan a garatra" – tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!