szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Demokratikus Koalíció (DK) véleménye szerint az új köznevelési törvénnyel a kormányzat gyakorlatilag megtiltotta a pedagógusoknak, hogy nyilatkozzanak a problémákról - mondta az MTI-nek csütörtökön Arató Gergely.

A Demokratikus Koalíció országos tanácsának elnöke úgy fogalmazott: az új közoktatási rendszer lényege, hogy a kormány központilag akarja irányítani az iskolákat. Ezt az is jelzi, hogy Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár nevezi ki az összes iskolaigazgatót az országban - közölte.

A DK budapesti ügyvivője szerint azt, hogy a kabinet "kormányszolgáknak" tekinti a pedagógusokat és az iskolaigazgatókat az mutatja, hogy "megtiltották nekik, hogy nyilatkozzanak". Egyfelől a kormány bármelyik igazgatót vagy tanárt politikai alapon eltávolíthatja, leválthatja, másfelől pedig az új köznevelési törvény szerint az a pedagógus, aki a "Nemzeti Pedagógus Kar érdekével ellentétesen bírál, az akár a pedagógus karból való kizárással is büntethető, tehát eltávolítható a pedagógusi pályáról" - jelentette ki.

Úgy fogalmazott: a kormány leváltása után a DK egyik legfontosabb célja az lesz, hogy helyreállítsák a pedagógiai autonómiát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A bíró szerint sem voltak törvénytelenek a Trump által támadott pennsylvaniai szavazatok

A bíró szerint sem voltak törvénytelenek a Trump által támadott pennsylvaniai szavazatok

Ritka meteorit zuhant egy férfi kertjébe, egyből milliomos lett

Ritka meteorit zuhant egy férfi kertjébe, egyből milliomos lett

Karácsony Gergely: Örülök, hogy Orbán elfogadta a javaslatomat

Karácsony Gergely: Örülök, hogy Orbán elfogadta a javaslatomat